Himaliyalar’da can kaybı artıyor

Himaliyalar’da can kaybı artıyor
Hindistan Himalayaların'da çığ düşmesi sonucu ölen 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Keşif grubundan 18 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.Nehru Dağcılık Enstitüsü, keşif ekibinde toplam 34 öğrenci, yedi eğitmen...

Hindistan Himalayaların'da çığ düşmesi sonucu ölen 10 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Keşif grubundan 18 kişinin hala kayıp olduğu bildirildi.

Nehru Dağcılık Enstitüsü, keşif ekibinde toplam 34 öğrenci, yedi eğitmen ve bir hemşire yardımcısının bulunduğunu açıkladı. Deniz seviyesinden yaklaşık 4 bin 900 metre yükseklikte meydana gelen olayda şimdiye kadar 14 kişinin kurtarıldığı bildirildi. Yetkililer, kurtarılan beş kişinin hastanede tedavi gördüğünü açıkladı.

Felaket, Hindistan'ın kuzeyinde, Tibet sınırına yakın Uttarakhand eyaletindeki Draupadi ka Danda-II Dağı'nın zirvesine yakın bir bölgede meydana geldi. Uttarakhand emniyet güçleri kurtarma ekiplerinin 10 kişinin cesedine ulaştığını ve ölenler arasında bu yılın başında Everest Zirvesi'ne tırmanan başarılı kadın dağcı Savita Kanswal'ın da olduğunu belirtti.