Hindistan tren vagonlarını hastanelere dönüştürüyor

Hindistan  tren vagonlarını hastanelere dönüştürüyor
Sahip olduğı 330 bini aşkın vakayla, yeni tip koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan’da hastaneler alarm vermeye başladı. Bu kapsamda Hindistan, Delhi'deki korona hastalarını yerleştirmek için 500...

Sahip olduğı 330 bini aşkın vakayla, yeni tip koronavirüsten en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan Hindistan’da hastaneler alarm vermeye başladı. Bu kapsamda Hindistan, Delhi'deki korona hastalarını yerleştirmek için 500 tren vagonunu 8 bin yataklı bir hastaneye dönüştürecek.


Dünyada vakaların en yoğun görüldüğü dördüncü ülke olan Hindistan’da hastanelerde büyük bir doluluk yaşanıyor. İçişleri Bakanı Amit Shah, kentte Kovid-19 testlerinin artırılması ve huzurevlerinin yeniden yapılandırılması gibi salgına dair bir dizi acil durum önlemi açıkladı. Bu kapsamda, 17 milyon nüfuslu Delhi kentinde hızla artan vakalar nedeniyle 500 tren vagonunun 8 bin yataklı bir hastaneye dönüştürüleceği bildirildi.


24 SAATTE 325 CAN KAYBI
Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 11 bin 502 kişide daha KOVID-19'a rastlandığı ve ülkedeki toplam vaka sayısının 332 bin 424'e yükseldiği belirtildi. Ayrıca son 24 saatte 325 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle, virüs kaynaklı can kaybının 9 bin 520'ye ulaştığı bildirildi.