Hollywood, Oscar Akademisi’ni mektupla protesto etti

Hollywood, Oscar Akademisi’ni mektupla protesto etti
2022 Oscar Ödülleri’ne geri sayım başlarken aralarında James Cameron, Kathleen Kennedy, John Williams ve Guillermo del Toro gibi isimlerin bulunduğu 70’ten fazla sinema profesyoneli, Akademi’yi aldığı karardan dönmeye davet eden...

2022 Oscar Ödülleri’ne geri sayım başlarken aralarında James Cameron, Kathleen Kennedy, John Williams ve Guillermo del Toro gibi isimlerin bulunduğu 70’ten fazla sinema profesyoneli, Akademi’yi aldığı karardan dönmeye davet eden mektup yazdı.

Akademi’nin başkanı David Rubin’e hitaben yazılan mektupta 8 kategorideki ödüllerin canlı yayından önce verilmesi eleştirildi. Mektupta, bu kararın “film yapım sanatını kutlamaya değer kılan zanaatları küçük düşürmek” anlamına geldiği ve “onarılamaz hasar bıraktığı” belirtildi.

Bu yıl 94’üncüsü düzenlenecek 2022 Oscar Ödülleri töreni, her geçen yıl azalan reytingleri yeniden ayağa kaldırmak, seyircinin ilgisini çekmek için yeni bir uygulamaya sahne olacak. Buna göre 27 Mart’ta ödüller açıklanırken 23 kategorinin hepsi canlı yayında sahiplerine verilmeyecek. 8 kategorideki ödüller, daha önceden sahiplerine verilecek ve bant kaydı, canlı yayın aralarına eklenecek. Sinemacıların Akademi’ye yazdığı mektupta, “Şarkı, kurgu, yapım tasarımı, makyaj, saç ve ses gibi kritik sanatsal becerileri; tıpkı oyunculuk, yönetmenlik ve görsel efektler gibi beceriler kadar saygıyı daima hak edecek” denildi.