HORTUMDA FETÖ İZİ

HORTUMDA FETÖ İZİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor” diyerek anlattığı arsa satış skandalının aktörlerinden olan ‘uyanık’...

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “Arsayı bir uyanık 11 milyon dolara alıyor. Ertesi gün KİPTAŞ 47 milyon dolara bu arsayı o uyanıktan satın alıyor” diyerek anlattığı arsa satış skandalının aktörlerinden olan ‘uyanık’ şirketin Atmaca Gayrimenkul olduğu ortaya çıktı.
SEÇİM ÖNCESİ YILDIRIM İLE KOL KOLA
Atmaca Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Adem Atmaca’nın, AK Parti’nin İBB Başkan adayı Binali Yıldırım ile seçim döneminde bir araya geldiği ve propaganda yürüttüğü ortaya çıktı. Yıldırım ve Atmaca’nın bir araya geldiği basın açıklamasında Atmaca Şirketler Grubu’nun ‘başarıları’ ele alındı.
Independent Türkçe’den Can Bursalı’nın haberine göre, 2015 yılının son günlerinde KİPTAŞ Yönetim Kurulu, Başakşehir Vaditepe projesi için karar alıyor. 7 Ocak 2016’da alanın yarısını Atmaca Gayrimenkul satın alıyor. 11 Ocak’ta ise KİPTAŞ’a satıyor.
Arazinin geri kalanı ise MFA Gayrimenkul’e ait. İBB, arazi için MFA Gayrimenkul’e de 130 milyon 500 bin lira ödeme yapıyor.

ŞİRKETİN GEÇMİŞİNDEKİ FETÖ İZİ

Odatv’de yer alan habere göre, Atmaca Gayrimenkul isimli firmanın daha önceki unvanı “Bigottoman İnşaat Taşımacılık İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi” olarak geçiyor.
Bu şirketin kurucuları ise Lütfü Ağgül ve Mehmet Fatih Ağgül. Mehmet Fatih Ağgül, hissesini Atmaca Gayrimenkul A.Ş.’nin sahibi Adem Atmaca’ya devretti.
27 Ağustos 2014 tarihinde, Bigottoman İnşaat Taşımacılık İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. nev’i değişikliği yaparak Atmaca Gayrimenkul A.Ş. olarak ilan edildi.
Bu arada Mehmet Fatih Ağgül, “MFA” şirketini kurdu ve 23 Haziran 2016 tarihinde, Atmaca Gayrimenkul A.Ş. tarafından MFA şirketi devralındı.
Mehmet Fatih Ağgül, terör örgütü FETÖ lideri Fetullah Gülen’in damadı.
Şirketin kurucularından Lütfü Ağgül ise Mehmet Fatih Ağgül’ün kardeşi.
Mehmet Fatih Ağgül’ün eşinin amcası Fethullah Gülen.
Mehmet Fatih Ağgül, yurt dışında kaçak.
Adem Atmaca ise Türkiye’nin 3. büyük elektronik üreticisi Sunny ile Jumbo Ev Gereçleri AŞ. ve Atmaca Gayrimenkul A.Ş.’nin de bünyesinde bulunduğu Atmaca Grup’un Yönetim Kurulu Başkanı.