HSK'dan 387 isim hakkında yeni inceleme

HSK'dan 387 isim hakkında yeni inceleme
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı.HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı. FETÖ'yle irtibatlı olduğu...
Hakimler ve Savcılar Kurulu, Danıştay'ın göreve iade ettiği 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı.

HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı. FETÖ'yle irtibatlı olduğu gerekçesiyle 450 hakim ve savcı ihraç edilmişti. Danıştay 5. Dairesi bu 450 hakim ve savcıyı göreve iade etmişti.

TRT'de yer alan habere göre; HSK, Danıştay tarafından göreve iade kararı verilen 387 isim hakkında yeni inceleme başlattı. Danıştay ise 'FETÖ' irtibatı gerekçesiyle meslekten ihraç edilen hakim ve savcılardan 5 bin 112'sinin dava açtığını, 3 bin 799 davada ret, 435 davada ise işlemin iptaline karar verildiğini, bunlara ilişkin temyiz başvurularının da 3 bin 448'inin karara bağlandığını duyurdu.

Danıştay'ın göreve iade kararıyla ilgili Mısır ziyaretinin dönüşünde açıklamalarda bulunan Erdoğan, Danıştay'ın bu kararının yanı sıra Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) aldığı kararları da 'hazmedemediğini' kaydetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; Danıştay'ın FETÖ nedeniyle ihraç edilen 450 hakim ve savcının göreve iadesi kararına ilişkin, "Karar sessiz kalmamız mümkün değil. Danıştay zaman zaman bu tür kararlarla bizi rahatsız ediyor ama AYM'nin sık sık bu tür kararları alması ciddi manada rahatsız ediyor" dedi.