Hükümet salgınla mücadele etmiyor

Hükümet salgınla mücadele etmiyor
‘Bidebunudinle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, alınan kısmi kapanma kararını değerlendirdi. Alınan önlemlerin ocak ayında da geçerli olduğunu belirten Ortaylı, “Vaka sayılarının...

‘Bidebunudinle’ yayınında Yavuz Oğhan’a konuşan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Nuriye Ortaylı, alınan kısmi kapanma kararını değerlendirdi. Alınan önlemlerin ocak ayında da geçerli olduğunu belirten Ortaylı, “Vaka sayılarının artmasını önleyemeyen tedbirlerle 60 binden aşağı inmeyi planlıyoruz” dedi. Yaşanan süreci “Çok vahim durumdayız” diyerek ifade eden Ortaylı, şunları söyledi:
“Avrupa’da bulaşmanın en fazla arttığı ülkeyiz. Mart başından bu yana vaka sayıları 6 katına çıktı. ‘Hükümet salgını yönetmekten vaz mı geçti’ hissindeyim. Bakan Koca’nın yaptığı ’84 milyon sorumlu’ açıklaması bunu doğruladı. Kendilerini salgını yönetmekte sorumlu hissetmiyorlar. Ancak salgının yönetilmesi lazım, kim yönetecek? Merkezi yönetimle yönetiliyoruz neden salgının yönetimi 84 milyon vatandaşa emanet ettik.
“VİRÜSÜ HİÇBİR ZAMAN KONTROL ALTINA ALAMADIK”
Günü kurtaracak şeyler yapıyoruz. Bakan birinci, ikinci, üçüncü dalga diyor ama bizim bir tane dalgamız var. O dalganın içinde basamak basamak kötü yere gidiyoruz. Hiçbir zaman virüsü kontrol altına alamadık.”

Her gün yeni rekor: Vaka 60 bini aştı

Sağlık Bakanlığı, salgına ilişkin son verileri açıkladı. Dün toplam 310 bin 420 test yapıldı. Semptom gösteren 2 bin 802 kişiyle birlikte toplam 62 bin 797 yeni vaka tespit edildi. Açıklanan bu veriyle birlikte günlük vaka sayısında yeni bir rekora imza atıldı.
Tabloya göre son 24 saatte 279 kişi hayatını kaybetti, toplam can kaybı 34 bin 734’e yükseldi. Dün bir günde yaşanan en çok can kaybı sayısına ulaşıldı. Daha önce 7 Nisan’da 276 can kaybı olmuştu. Dün iyileşen 55 bin 413 kişiyle birlikte toplam iyileşen hasta sayısı 3 milyon 480 bin 146’ya yükseldi.
AĞIR HASTA SAYISI 3 BİNİ GEÇTİ
Toplam hastalarda zatürre oranının yüzde 3.3, toplam ağır hasta sayısının ise 3 bin 18 olduğu açıklandı