Hükümet yasakta işi sıkı tutuyor

Hükümet yasakta işi sıkı tutuyor
Dün başlayan ‘Tam Zamanlı Sokağa Çıkma Kısıtlaması’ ile birlikte İçişleri Bakanlığı ‘Görev Belgesi Düzenleme’ konulu bir genelge daha yayınladı. Bakanlık, kısıtlamadan muaf tutulan iş yerlerinde çalışan personelin...

Dün başlayan ‘Tam Zamanlı Sokağa Çıkma Kısıtlaması’ ile birlikte İçişleri Bakanlığı ‘Görev Belgesi Düzenleme’ konulu bir genelge daha yayınladı. Bakanlık, kısıtlamadan muaf tutulan iş yerlerinde çalışan personelin görev belgesini yanında bulundurması ve denetimlerde ibraz etmesinin zorunlu olacağını duyurdu. Genelgede şöyle denildi:
“Başvuruda bulunan çalışana dair kimlik bilgilerinin yanı sıra sokağa çıkma kısıtlaması sırasında hangi amaçla iş yerinde olması gerektiği, çalışma süresi/zaman dilimi, iş yeri ve ikamet adresi, varsa kullanacağı servis ya da araç plaka bilgisinin de yer alacağı görev belgesinin çıktısı, başvuruda bulunan kişi tarafından alınarak iş yeri/firma yetkilisine imzalatılacak. İş yeri/firma yetkilisi ile hakkında görev belgesi düzenlenen kişi bilgilerin doğruluğundan ve sokağa çıkma kısıtlaması sırasında muafiyet nedeni ile buna bağlı olarak zaman ve güzergahla sınırlı davranmaktan sorumlu olacak.”
Genelgede, kısıtlamadan muaf olanların belgelerinin tam olmadığı durumlarda muafiyetlerin kötüye kullanımı olarak görüleceği ve idari/adli yaptırımlar uygulanacağı belirtildi.