‘Hükümete geldiğimizde doğru dürüst ambulans bile yoktu’

‘Hükümete geldiğimizde doğru dürüst ambulans bile yoktu’
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışında uzaktan video konferansla yaptığı konuşmada "Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Sağlık...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başakşehir Şehir Hastanesi'nin ilk etabının açılışında uzaktan video konferansla yaptığı konuşmada "Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır. Sağlık sigortası olmayan neredeyse kimse yok" dedi. Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:
• Türkiye yatak ve doktor sayısında değilse bile yoğun bakım yatağı sayısında üstünlüğüyle bu sürece oldukça avantajlı girmiştir. Şu anda bu hastanemizin bin 500’ün üzerinde yatak kapasitesi var.
• Türkiye’nin sağlık harcamalarına ayırdığı miktar 2002 yılında 19 milyar lira bile bulmazken; bugün 190 milyar liraya ulaştı. Sağlık hizmetlerinden memnuniyet oranı ise yüzde 70’lerin üzerine çıktı. Görüldüğü gibi hangi açıdan bakarsanız bakın Türkiye sağlık hizmetlerinde bir destan yazmıştır.
• Ülkemizde genel sağlık sigortası kapsamı dışında kalan neredeyse kimse yoktur. Gücü olan primini ödeyerek, gücü olmayana devlet desteğiyle herkesi bu şemsiye altına aldık.
• Az önce takdimi yapılan 115 vantilatör dışarıdan ithal edilerek geldi. Şu anda yerli ve milli olmak üzere 100 adet vantilatörü ülkemizde hamdolsun üretildi. İnşallah mayıs sonuna kadar verdikleri söz şu; 'Ayda 5 bin'. Tabi ayda 5 bini üretmezlerse bilmeleri gerekir ki hesabını sorarız ve dünyaya bir örnek sunacağız.
• Covid-19 hastalığının teşhisinde çok önemli olan bilgisayarlı tomografi cihazının mevcudu Avrupa'dan daha fazladır. Hükûmete geldiğimizde bu ülkede doğru dürüst ambulans bile yoktu. Bugün 5 bin 400 tam donanımlı araç ve 19 hava aracı ile en modern ambulans filolarından birine sahibiz.