Hüseyin Baş'tan anayasa uyarısı: Seçimden sonra önümüze konulacak, hayır demeliyiz

Hüseyin Baş'tan anayasa uyarısı: Seçimden sonra önümüze konulacak, hayır demeliyiz
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçimden sonra anayasa değişikliğinin gündeme getirileceğini belirterek, “Bizlere düşen önümüze koyulacak olan anayasa değişikliğine hayır demektir” diye konuştu.Bağımsız Türkiye Partisi...
BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, seçimden sonra anayasa değişikliğinin gündeme getirileceğini belirterek, “Bizlere düşen önümüze koyulacak olan anayasa değişikliğine hayır demektir” diye konuştu.

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş yerel seçim çalışmaları kapsamında Kayseri’yi ziyaret etti. Havalimanı çıkışında kalabalık bir grup tarafından karşılanan Baş, seçim otobüsüyle şehir turu yaptı. Baş, Talas'ta Talas Belediye Başkan adayı Kadir Torcu’nun seçim ofisinin açılışına katıldı.

Hüseyin Baş, BTP Kayseri Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Battal Çetine’nin de katıldığı açılışta şunları söyledi:

“Biz sessiz kaldıkça vatanı sattılar, topraklarını sattılar, fabrikalarını sattılar, madenlerini sattılar, herhalde insanını da satacaklar. Biz sessiz kaldıkça satılan bir ülke var. O yüzden biz Bağımsız Türkiyeliler sessiz kalmayacağız, susmayacağız, yalana, talana, dolandırıcılığa müsaade etmeyeceğiz. Şu anda yavaş yavaş dillerine doluyorlar, seçimden sonra bir şey yapmak isteyecekler. Ne bu? Anayasa değişikliği. Bu dakikadan sonra anayasayı değiştirmek isteyen emin olun o üç maddeyi değiştirmek için anayasa değiştirmek istiyor. Neydi o üç madde? Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağıydı, milletinin yapısıydı. İşte bugün AK Parti hükümetinin bizim üzerimize dayatmaya çalıştığı şey, bizim üzerimizden yapmaya çalıştığı şey, bizi kendi benliğimizden, kendi kimliğimizden uzaklaştırmaktır. Bizlere düşen, seçimden sonra önümüze koyulacak olan bu anayasa değişikliğine hayır demektir. Ne diyeceğiz, 'hayır' diyeceğiz. Bütün Türkiye’ye de ‘hayır’ demesi gerektiğini biz göstereceğiz."

"Kavga etmezsek yoksulluğa mahkum oluruz"

Ülkede emeklilerin, 70 milyondan fazla insanın açlıkla, yoksullukla mücadele ettiğini belirten Hüseyin Baş, "Yoksulluk bu ülkenin kaderi değildir. Sadece bir örnek vereceğim; Erzincan’ın İliç ilçesinde bir maden kazası oldu. Bir sürü soru sorduk ama bir tane soru sormadık. Neydi o soru? Bu altın madeni kimin, bu peşkeş çekilen zenginlikler kimin? Bu ülke fakir bir ülke değildir. Bu ülke yoksulluğa mahkum bir ülke değildir ama bizler bize ait olanın savaşını vermezsek, bize ait olanın kavgasını verip elimize almazsak yoksulluğa mahkum oluruz” ifadelerini kullandı.