Hüseyin’e ağlayıp Yezid gibi davrananlardan değiliz

Hüseyin’e ağlayıp Yezid gibi davrananlardan değiliz
Caferi-Der tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kerbela Aşure Matem günü etkinliklerine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, ‘’Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları...

Caferi-Der tarafından Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde düzenlenen Kerbela Aşure Matem günü etkinliklerine katılan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı konuşmada, ‘’Müslümanların etnik kimlik ve inanç farklılıkları gerekçesiyle birbirlerine uyguladıkları zulme ve zulümden faydalanan kimi çevrelere karşı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal’in kurucusu olduğu Cumhuriyetin demokratik laik ve sosyal hukuk devleti kimliğinin, tüm İslam dünyasının rehberi olmaya devam edeceğine inanıyorum” dedi.

Alevi Dede’nin, ‘Bize sahip çıkın’ dediğini belirten, Kılıçdaroğlu, ‘’Bu topraklarda yaşayan 77 milyon vatandaşımıza sahip çıkacağız. Hiçbir ayrım yapmayacağız. İnsanı inancı, kimliği, hoşgörüsüyle seveceğiz. Bu topraklara sevgiyi ekeceğiz, kini bu topraklardan kaldıracağız. Birlik olacağız‘’ dedi.


Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında öne çıkanlar şöyle:

“HZ. HÜSEYİN’İN KERBELA’DA TEMSİL ETTİĞİ ADALETTEN YANAYIZ
Kerbela; sadece İslam tarihinin değil, insanlık tarihinin de en büyük trajedilerinden birinin adı olsa dahi kendisinden çıkaracağımız sonuç kin ve intikam değil, mutlak anlamda adalet ve kardeşlik olmalıdır. Hz. Hüseyin Kerbela’da şüphesiz adaleti temsil ediyordu. Ve elbette bizler, Hz. Hüseyin’in Kerbela’da temsil ettiği adaletten yanayız, adaletten tarafız.

YEZİD GİBİ DAVRANANLARDAN DEĞİLİZ
Ancak şunu da vurgulamak isterim. Hz. Hüseyin’e ağlayanlardan olup Yezid gibi davrananlardan da değiliz. Hz. Hüseyin’e ağlayıp; kim olursa olsun, kimden yana olursa olsun, hangi inanca, mezhebe, etnik kimliğe sahip olursa olsun Yezid gibi davrananlardan değiliz. Olmayacağız. Olmamalıyız.