İBB Meclisi'nde gerginlik

İBB Meclisi'nde gerginlik
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı toplantısında Tevfik Göksu konuşurken CHP'liler araya girdi, meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. İBB Meclisi'nin nisan ayı toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin nisan ayı toplantısında Tevfik Göksu konuşurken CHP'liler araya girdi, meclis üyeleri birbirinin üzerine yürüdü. 

İBB Meclisi'nin nisan ayı toplantısında AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu konuşurken CHP üyelerinden 'cami sattınız' sesleri yükselmesi üzerine mecliste gerginlik yaşandı. Meclis üyelerinin birbirinin üzerine yürüdüğü mecliste oturuma ara verildi.


"İBB BAŞKANI MECLİSTEN KAÇTI"

AK Parti Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, konuşmasına İBB Başkanı İmamoğlu'nun mecliste bulunmamasına atıfta bulunarak başladı. Göksu, "Sözde demokrat İBB Başkanı meclisten kaçtı. Bir belediye başkanının durması gereken, dinlemesi gereken, katılmak zorunda olduğu bir tane meclis var, faaliyet raporu meclisi. Peki, kelimeyi değiştiriyorum. İBB Başkanı meclise katılmayıp gitti. Burada elbette maksadını aşan bir eleştiri olursa hep birlikte ikaz ederiz ama İBB Başkanı bu kürsüde, küfretti, niye konuşmadınız? Bu kürsüde, meclis üyesine küfretti, bir belediye başkanı. Biz konuştuğumuz cümlelerimize elbette dikkat edelim ama aslında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız bir şeye ayna tuttu. Demokrasi, özgürlük fragmanlar oynuyor ya, onun fragman olduğunu, özgürlük ve demokrasi CHP'liye dokununcaya kadar var olduğunu ispatladı. Bunlar kendilerini hep dogmatik olarak yukarıda görürler. Bu meclise kalıp, en büyük grubun grup başkanvekilini dinleme nezaketi göstermeyen İBB Başkanı. Hakikatle yüzleşmekten korkan adam diye söylerim. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sunumlarını yaparken, halk tarafından denetlenebilen şeffaf belediyecilikten bahsetti. Siz resmen bu meclisin seçtiği komisyon üyelerinin sorularına bile cevap vermiyorsunuz? Liyakatten ve adaletten bahsetti, vay be" dedi. 


"BİZ CAMİ SATMAYIZ, CAMİ YAPARIZ"  

Konuşmasına 'partizanca bölüşüm oranları' yazılı bir afişle devam eden Tevfik Göksu'nun konuşması sırasında diğer parti üyeleri tarafından sözü kesilmek istendi. Göksu, "Ne diyor öbür koalisyon ortağı, bana arka kapıda söz verdiklerinizi niye dış kapıda söylemiyorsunuz diyor ya. Yüzde 15 de oradan alıyorlarmış. Sonra diyecek ki liyakat. Hadi ordan be, CHP'nin olduğu yerde liyakat mı olur? Adalet mi olur? Bu zamanın ruhuna aykırı. Büyükşehirde kaç tane sattın. Biz cami yaparız merak etme. Önümüzdeki günlerde buraya gündem getirin konuşuruz, bu sözde de geri adım atmadığınız sürece o gündem geçmeyecek. Hadi buyur. Hadi getir. Haddini bileceksin. Hadsiz. Biz cami satmayız, biz cami yaparız. Siz cami yıkarsınız" dedi.