İBB yöneticisi Yavuz Saltık, "örgüt üyeliği" davasında beraat etti

İBB yöneticisi Yavuz Saltık, "örgüt üyeliği" davasında beraat etti
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticisi Yavuz Saltık’ın ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan yargılandığı davada beraat kararı çıktı. İBB Muhtarlık İşleri...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yöneticisi Yavuz Saltık’ın ‘örgüt üyesi olmamakla birlikte bilerek ve isteyerek yardım etmek’ suçundan yargılandığı davada beraat kararı çıktı. 

İBB Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Saltık'ın, İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olduğu dönemde, "Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (DİAYDER) PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği" gerekçesiyle 15 yıla kadar hapis talebiyle yargılandığı dava, 14.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (DİAYDER) terör örgütü PKK ile iltisakını araştırmadan derneğe yemek kartları verdiği iddiasıyla yargılanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık "Silahlı terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme" suçundan kasıt yokluğu gerekçesiyle beraat kararı verildi. 

Bugünkü duruşması öncesi Yavuz Saltık ile bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu davanın geçen dönem kabinedeki yer alan bir bakanın zorlamasıyla yaratıldığını söyledi. "Adalet mülkün temelidir" diyen İmamoğlu "Unutmasınlar ki, benzeri ithamlar bize de yapıldı. Ekrem İmamoğlu’nun hiç bir yol arkadaşının terör örgütleriyle bağı kurulamaz. Tüm arkadaşlarım vatansever insanlardır ve bu leke bize bulaşmaz. Adaletten beklentimiz karar duruşmasında mahkeme heyetinin vicdanen en doğru kararı yani beraat kararını vermesidir. Onurlu Türk yargıçlarının adaletin tecelli etmesini sağlayacaklarına güvenim tamdır" dedi.