İBBSK Başkanı Fatih Keleş: Kadın güreşi İstanbul'da yükselecek

İBBSK Başkanı Fatih Keleş: Kadın güreşi İstanbul'da yükselecek
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK) Başkanı Fatih Keleş, "Zeynep dediğim gibi sakatlık sürecinden çıktı. Bronz madalya yine çok iyi bir derece. Biz onu yakın zamanda finalde hakemin elini havaya kaldırırken...
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü (İBBSK) Başkanı Fatih Keleş, "Zeynep dediğim gibi sakatlık sürecinden çıktı. Bronz madalya yine çok iyi bir derece. Biz onu yakın zamanda finalde hakemin elini havaya kaldırırken göreceğiz” dedi.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te 12-18 Şubat tarihlerinde düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mücadele eden ve bronz madalya kazanan kadın milli güreşçi Zeynep Yetgil ile İBBSK Başkanı Fatih Keleş, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. İstanbul ekibinin başkanı Fatih Keleş, Avrupa Güreş Şampiyonası’nın çok başarılı geçtiğini vurgulayarak, "Hem ülkemiz adına hem de bizim adımıza başarılı geçti. Kadınlar takım halinde Avrupa ikincisi oldu. Erkeklerde ise grekoromen milli takımı, takım halinde Avrupa birincisi oldu. Öncelikle Zeynep ile başlarsak. Zeynep, hemen sakatlıktan çıktı aslında bir operasyon geçirdi. O operasyon sonrası ilk ciddi turnuvasıydı. Daha doğrusu ilk maçlarına çıktı. Çok iyi performans gösterdi. Sakatlıkla bir ilgisi kalmadığını gösterdi. Bu onun çok iyi bir turnuva oldu. Avrupa üçüncüsü oldu ve bronz madalya kazandı. Biz de onunla gurur duyduk, çok mutlu olduk. Biliyorsunuz grekoromen erkek milli takımımızda Avrupa şampiyonu oldu. Orada da sporcularımız bir altın, bir gümüş ve bir bronz madalya elde ettiler. Toplamda dört madalya Avrupa Şampiyonası’nda, harika bir iş” diye konuştu.

“KADIN GÜREŞ YAKIN ZAMANA KADAR KULÜBÜMÜZÜN BÜNYESİNDE YOKTU”

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü bünyesindeki sporcularıyla övündüğünü aktaran başkan Keleş, "Biz grekoromen milli takımında ve kadın milli takımında sporcularımızın bu başarılarından övünüyoruz. Kadın güreş yakın zamana kadar kulübümüzün bünyesinde yoktu. Çok yakın süre içerisinde biz bu branşı kurduk. Çok iyi sporcularımız var. Genç sporcularımız var. Şu anda bu başarılarıyla övünüyoruz ama eminim ki yakın zamanda çok daha iyi dereceler elde edecekler. Daha üst düzeyde başarılar elde edecekler. Şu anda da öyle asla azımsamıyorum. Zeynep çok yetenekli, çok başarılı ve geleceği olan bir sporcumuz. Bundan sonrası için onu daha iyi turnuvalarda çok daha iyi gözlemleyeceğiz. Kulüp olarak biz ona inanıyor ve güveniyoruz” ifadelerini kullandı.

"ZEYNEP’İ YAKIN ZAMANDA FİNALDE HAKEMİN ELİNİ HAVAYA KALDIRIRKEN GÖRECEĞİZ"

Kadın milli güreşçi Zeynep Yetgil’in yaşadığı sakatlık sürecine de değinen Keleş, “Yakın zamanda ben onu kulüp fizyoterapi odasında da gördüm çünkü tedavisi devam ediyordu. Çok yakın bir süreç aslında. Ben de onun taşıdığı endişeyi açıkçası taşıyordum. Acaba nasıl güreşecek, bu onu etkileyecek mi diye. Zihninden onu atmış belli ki. Öncelikle bunu zihinden atmak lazım elbette. İyi çalışmış. Bizim sağlıkçılarımız da iyi bir tedavi süreci yaşatmışlar. Onlara da buradan teşekkür ediyorum. Mutlu oldum. Tabii ki finalde de görmek isterdik. Zeynep dediğim gibi sakatlık sürecinden çıktı. Bronz madalya yine çok iyi bir derece. Zeynep’i yakın zamanda finalde hakemin elini havaya kaldırırken göreceğiz” şeklinde konuştu.

ZEYNEP YETGİL: BAŞARININ TESADÜF OLMADIĞINI KUPA VE MADALYALAR İLE KANITLIYORUZ

Kadınlarda Avrupa Güreş Şampiyonası'nda 53 kiloda bronz madalya elde eden Zeynep Yetgil, çok küçük bir hatayla altın madalyayı kaçırdığını aktardı.

Tedirgin katıldığı bir organizasyon olduğunu belirten Yetgil, "Sadece kafamdaki tek soru işareti şuydu: ‘Acaba dönebildim mi?’ sorusu vardı. Ancak mindere çıktıktan sonra daha hırslı ve daha güçlü bir Zeynep gördüm. Ben de inandım. Bronz madalya elde ettim. Çok küçük bir hatayla altın madalyayı kaçırdım diyebilirim. Tabii ki bunun telafisi var. 1 ay sonra eleme maçımız olacak. Orada elimden gelen bütün azmi, isteği gösterip olimpiyatlara kota almak istiyorum. Umarım her şey planladığımız gibi geçer ve istediğimiz başarılara ulaşabiliriz" dedi.

"HEDEFİM ŞU AN OLİMPİYAT KOTASINI ALMAK"

Milli sporcu, bütün sıkletlerde ciddi anlamda çok büyük emekler verdiklerini vurgulayarak, "Bizim kampta aile ortamımız var. Çok ciddi çalışmalar, çok ciddi emek var ortada. Takım halinde Avrupa ikincisi olduk. Geçtiğimiz yıl Avrupa şampiyonu olmuştuk. Bu yıl ikinci olduk. Tabii ki bu istikrarı korumak bizim için değerli ve kıymetliydi. Aslında her yıl başarının tesadüf olmadığını kupa ve madalyalar ile kanıtlıyoruz. Hedefim şu an olimpiyat kotasını alıp ülkemi en iyi şekilde temsil edip bayrağımızı göndere çektirmek olacak” diye konuştu.

23 yaşındaki milli güreşçi, ‘Türk kadının gücünü Avrupa’ya ve dünyaya göstereceğiz’ sözünün Türk kadın sporcular için bir motto olduğunu söyleyerek, bu ifadenin kendisini motive ettiğini de sözlerine ekledi.