İBB’ye bir engelleme daha

İBB’ye bir engelleme daha
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı’nda kameraların karşısına geçerek İBB’nin iki değerli gayrimenkulü Hatice ve Fehime Sultan yalılarına el konulmak istendiğini açıkladı.İmamoğlu,...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Boğazı’nda kameraların karşısına geçerek İBB’nin iki değerli gayrimenkulü Hatice ve Fehime Sultan yalılarına el konulmak istendiğini açıkladı.

İmamoğlu, söz konusu yalıların restore edilerek işletilmesi için 2009 yılında THY DO&CO ile bir sözleşme imzalandığını belirterek, daha sonra bu sözleşmenin 31 yıla uzatıldığını söyledi. İl özel idarelerinin kapatılması ile bu yapıların İBB’ye devredildiğini vurgulayan İmamoğlu sürecin devamını şöyle anlattı:
“Burası 2012 yılında bitirilmesi istenen bir proje. Ancak burası 13 yıldır bırakın bitirilmeyi, durdurulmuş, yanlış imalatların olduğu sıkıntılı bir sürecin içerisine dahil olmuştur. Biz, İstanbul halkına ait her yapıya sahip çıktığımız gibi terk edilmiş ve hiçbir şekilde ilgilenilmemiş bu yapılara sahip çıkan bir yönetim olduk, inşaatın sürdürülmediğini gördük. Tüm uyarılarımıza rağmen de faaliyetler devam ettirilmedi. Yaptığımız bağımsız değerleme firmaların çalışmalarında buraların minimum 7 milyon lira civarında bir değere sahip olduğunu gördük. Dolayısıyla biz bunu bir şirketin insafına terk edemezdik. Arkadaşlarım bir bilirkişi süreci başlattılar. Bu rapor doğrultusunda da sözleşmeyi feshettiler. Çünkü binamız gerçekten çürümeye terk edilmişti. Artık binanın üzerinde bitkiler ağaçlar büyümekte. Yapı gerçekten sahipsiz.”

İBB BİNALARA ALINMIYOR
İmamoğlu, binayı koruma altına almak istemelerine ve sözleşmenin feshedilmesine rağmen, kolluk güçlerinin kendilerinin bu yapılara girişini engellediğini belirtti.

TRAJİKOMİK SEBEPLERLE EL KONMAK İSTENİYOR
İmamoğlu, karşılarına çıkan engellerin sadece koluk güçleri olmadığının altını çizdi. İBB’nin bu iki yapıyı korumak için harekete geçmesinden sonra, yapıların ellerinden alınmak istendiğini vurgulayan İmamoğlu, “trajikomik sebeplerle” yapılara el konmak istendiğini vurguladı.