İBB’YE TAM SAHA PRES

İBB’YE TAM SAHA PRES
İstanbul Valiliği›nde toplanan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, toplam değerleri yaklaşık 7 milyar lirayı bulan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alarak Hazine’ye...

İstanbul Valiliği›nde toplanan Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, toplam değerleri yaklaşık 7 milyar lirayı bulan Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının mülkiyetini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden alarak Hazine’ye devretti. İBB’den sadece 1 temsilcinin bulunduğu komisyonda karar,7 bakanlık temsilcisinin çoğunluk oyuyla alındı.   

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kararın ardından Twitter’da, “Bugün İBB’nin milyarlarca lira değerindeki 2 mülküne daha merkezi idare tarafından el konuldu. Hem hukuk nezdinde iflas etmiş bir dayatma, hem de halk nezdinde iflas etmiş bir yönetim anlayışı ile bir kez daha muhatap olduk. Hukuki olarak sonuna kadar konunun takipçisiyiz” dedi.


CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da Twitter hesabı üzerinden şöyle yazdı: 

“İşgal, talan, gasp! Bu güzide iki yalı giderayak hangi şahıs, kurum ya da kişilere peşkeş çekilecek? Tarihine, değerlerine ve ülkesine bu kadar düşman bir zihniyet daha hiç gelmemişti. İstanbulluların malı, İstanbullulara iade edilecek! İstanbul Büyükşehir Belediyemiz, yalıların Hazine’ye devredilmesi kararının iptali için bugün Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuracak. Hukuki sürecin takipçisi olacağız. Kararın iptali için mücadelemiz devam edecek.”