İbrahim Kahveci: Batıyoruz

İbrahim Kahveci: Batıyoruz
Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Türkiye uçuyor mu yoksa batıyor mu? Ben hiç uzatmadan söyleyeyim: Batıyoruz... Hem de çok feci şekilde batıyoruz" dedi. Zamların bütçe disiplini için gerekli olduğunu belirten Kahveci, "Seçimden...

Karar yazarı İbrahim Kahveci, "Türkiye uçuyor mu yoksa batıyor mu? Ben hiç uzatmadan söyleyeyim: Batıyoruz... Hem de çok feci şekilde batıyoruz" dedi.

Zamların bütçe disiplini için gerekli olduğunu belirten Kahveci, "Seçimden sonra yapılan ve hala daha yapılacak olan zamlar ülke için kötü değil, tersine iyi şeylerdir. Ama burada soru şu: Bu zamlara neden ihtiyaç duyuldu ve bu zamlar neden bu kadar yüksek. İşte burası kandırılan seçmenin kendine sorması gereken sorulardır" yorumunu yaptı. 

Kahveci, "Evlatlarınızı niye kurban ettiniz?" başlıklı yazısında şunları kaydetti:

"Bir ülkede değer yaratıcı bir adım atılmıyorsa aslında o ülke yıkılıyor demektir. Bir ülkede geleceğe yönelik umutlar bitiyorsa o ülke de beyin göçü hızlanarak artar demektir.

Ücret artışı için kimse asgari ücret, asgari emekli maaşı ve asgari memur maaşı gibi kamunun belirleyeceği ücretlere bakmasın. Aslında herkesin dikkatini “ülkedeki ortalama ücrete” yöneltmesi gerekiyor.

Cari dengeyi ve fiyatları orta-uzun vadede bu şekilde sağlayabiliriz. Aksi halde zamlarla, faizlerle sadece günü kurtarır ama geleceğimizi karartırız.

Evlatlarımızı ömür boyu asgari ücrete mahkum ederek aslında kurban ettiğimizi ne zaman anlayacağız? Hz İbrahim’e İsmail’i kurban ederken yüce yaradan evladını kurban etme demişti. Acaba bizler şimdi evlatlarımızın geleceğini neden ve ne için kurban ediyoruz?"