İbrahim Kahveci: Ya egemenlik haklarımızdan feragat edip Selman'dan Putin'den para bulacağız ya da kemer sıkacağız

İbrahim Kahveci: Ya egemenlik haklarımızdan feragat edip Selman'dan Putin'den para bulacağız ya da kemer sıkacağız
Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, dış ticaret açığına ve buna karşılık döviz rezervlerinin düşüklüğüne dikkati çekerek "Ya Duyunu-Umumiye gibi egemenlik haklarımızdan feragat ederek Putin’den, Kral Selman’dan para...

Karar gazetesi yazarı İbrahim Kahveci, dış ticaret açığına ve buna karşılık döviz rezervlerinin düşüklüğüne dikkati çekerek "Ya Duyunu-Umumiye gibi egemenlik haklarımızdan feragat ederek Putin’den, Kral Selman’dan para alacağız, ya da kemer sıkacağız" dedi.

Kahveci bugünkü yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Nisan 2021-Nisan 2023 yıllık ithalat arışı yüzde 59,6... Enerji hariç ithalat artışı yüzde 38,4. Buna karşılık ihracat artışı yüzde 34,8 ve enerji hariç ihracat artışı yüzde 29,6.

Enerji dışı dış ticaret açığı eksi 22,07 milyar dolardan eksi 46,67 milyar dolara yükseliyor. Enerji de eklendiğinde dış ticaret açığı eksi 46,4 milyar dolardan eksi 120,4 milyar dolara çıkmış oldu.

Bu sonuç neyi gösteriyor: Önümüzdeki dönemde çılgınca tüketimi sürdürme imkanımız yok. Çünkü dış açık demek döviz açığı demektir. İyi ama Merkez Bankası zaten eksi 69,5 milyar dolar rezerv ile seçimi zor çıkartıyor. Demektir ki kemerler feci şekilde sıkılacak.

Türkiye mevcut yönetim ile şeffaf dünyadan para bulamıyor. Demokrasi yok, adalet yok, liyakat yok...

Eee o vakit şeffaf ülkelerden para da yok demektir.

Çok acı ama çok acı günler bizi bekliyor.

Ya Duyunu-Umumiye gibi egemenlik haklarımızdan feragat ederek Putin’den, Kral Selman’dan para alacağız, ya da kemer sıkacağız...

Başka hiçbir yolu yok.

Bu yönetim ne demokrasiden anlıyor, ne de hukuktan-adaletten... Sonuç kesinkes belli."

Yazının tamamı için tıklayın