İçişleri Bakanlığı’ndan denetim genelgesi

İçişleri Bakanlığı’ndan denetim genelgesi
İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, bugün ülke genelinde kapsamlı yeni tip koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirilecek.“Sağlık için hepimiz için” sloganıyla yayımlanan genelgede,...

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre, bugün ülke genelinde kapsamlı yeni tip koronavirüs tedbirleri denetimi gerçekleştirilecek.
“Sağlık için hepimiz için” sloganıyla yayımlanan genelgede, yapılacak denetimlere tüm il ve ilçelerdeki valiler, kaymakamlar, belediye başkanları, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri ve personelinin ve meslek odaları ile genel kolluk birimlerinin katılacağı belirtildi.
Denetimler kapsamında düğün ve nikah gibi kalabalık bir araya gelişlerin olduğu etkinlikler ve plaj, park gibi alanlarda temizlik, maske ve fiziki mesafe kurallarına uyulup uyulmadığına özellikle dikkat edilecek.
YASAKLARA UYMAYANLARA CEZA
Ayrıca risk ve süreklilik oluşturan ya da kurallara aykırı davranışlarda ısrar edenler için, il ve ilçe umumi hıfzıssıhha kurullarınca belirlenecek cezalar mülki idare amirlerince uygulanacak.