İdam edilmeyi bekliyordu... ABD yargısı, “pardon” dedi; 28 yıl sonra serbest kaldı

İdam edilmeyi bekliyordu... ABD yargısı, “pardon” dedi; 28 yıl sonra serbest kaldı
ABD'nin Oregon eyaletinde idam edilmeyi bekleyen siyahi mahkum hakkındaki hüküm kaldırıldı. Jesse Lee Johnson34 yaşında girdiği cezaevinden 62 yaşında tahliye edildi.Şu anda 62 yaşında olan Jesse Lee Johnson, 1998 yılında 28...

ABD'nin Oregon eyaletinde idam edilmeyi bekleyen siyahi mahkum hakkındaki hüküm kaldırıldı. Jesse Lee Johnson34 yaşında girdiği cezaevinden 62 yaşında tahliye edildi.

Şu anda 62 yaşında olan Jesse Lee Johnson, 1998 yılında 28 yaşındaki Harriet Lavern Sunny Thompson'ı öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanmış ve yargılandıktan sonra da idam cezasına çarptırılmıştı.

Siyahi Johnson, 20 yılı aşkın bir süredir masumiyetini ispatlamaya çalışıyordu.

Temyiz Mahkemesi Başkanı Yargıç Rex Armstrong avukatların yetersiz performansının Johnson'ın davasının sonucunu etkilemiş olabileceğini söyledi. Johnson'ın avukatı Ryan O'Connor, ise temyiz sürecinde yaptığı açıklamada yanlış kararın nedenini ırkçılığa ve polisin görevini kötüye kullanmasına bağlamıştı.

62 yaşındaki Jesse Lee Johnson, savcıların davayı sürdürmeme kararından birkaç saat sonra salıverildi.

Yeni delillerin bulunması halinde dava yeniden görülecek ama bu kez 62 yaşındaki Jesse Lee Johnson duruşmalara tutuksuz olarak katılacak.