İdam fermanı olan İranlı iade ediliyor

İdam fermanı olan İranlı iade ediliyor
Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan ve İran’da hakkında idam kararı olan Mahşid Nazemi, ülkesine sınır dışı edilmek isteniyor.İzmir›de yaşayan İranlı mülteci Mahşid Nazemi isimli kadın, 8 Kasım’da “eksik imzanız...

Aydın Geri Gönderme Merkezi’nde tutulan ve İran’da hakkında idam kararı olan Mahşid Nazemi, ülkesine sınır dışı edilmek isteniyor.

İzmir›de yaşayan İranlı mülteci Mahşid Nazemi isimli kadın, 8 Kasım’da “eksik imzanız var” denilerek çağrıldığı göç idaresinde gözaltına alındı. Aydın Geri Gönderme Merkezi’ne götürülen Nazemi, Aydın’dan İran’a sınır dışı edilmek isteniyor. Siyasi mülteci olan Nazemi’nin İran’da idam kararı olduğu öğrenilirken, birçok siyasi parti, dernek ve kuruluşlar sosyal medya hesaplarından Nazemi’nin biran önce serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Mahşid Nazemi yaşadıklarına ilişkin sanal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:
“Bugün beni ikamet ettiğim ilçenin göç idaresinden aradılar. Dosyamda birkaç imza atmak için çağırdılar. Bir gün önce evimin önünde bekleyen bir arabada beni tehdit ettiler. Bunu polise şikayet etmiştim. Bunun için polislerin beni çağırdıklarını düşündüm. Sabah göç idaresine gittim beni hapse attılar. Şuan oturduğum yerin karakolundayım. Beni İran mülteci geri dönüş kampına götürecekler.” 

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Aydın Barosu, Nazemi’nin vekaletini alarak, geri gönderilmemesi için hukuki işlem başlatacakları bilgisini verdi.