İddia: Dani Alves intihar etti, veda mektubunda Messi'yi de suçladı

İddia: Dani Alves intihar etti, veda mektubunda Messi'yi de suçladı
Futbol dünyası şokta. Eski yıldız futbolcu Dani Alves'in intihar ettiği iddia edildi. Portekiz basınından Paulo Albuquerque, Brezilyalı Dani Alves'in intihar ettiğini ileri sürdü.Dani Alves’in hapishanede intihar ettiği iddiası,...
Futbol dünyası şokta. Eski yıldız futbolcu Dani Alves'in intihar ettiği iddia edildi. Portekiz basınından Paulo Albuquerque, Brezilyalı Dani Alves'in intihar ettiğini ileri sürdü.

Dani Alves’in hapishanede intihar ettiği iddiası, resmi kaynaklar ya da oyuncunun ailesi tarafından doğrulanmadı. Sosyal medya üzerinde yayılan bilginin gerçek olup olmadığı şu aşamada bilinmiyor.  Tüm bunlara karşın söz konusu iddialar sosyal medyada gündemin ilk sıralarında yer alıyor.

Veda mektubu bıraktı!

Brezilya basınında yer alan iddialara göre Dani Alves’in intihar mektubu bıraktığını da ileri sürdü. Gazetenin haberine göre Alves mektubunda “Çok pişmanım, kadınlara kötü şeyler yaptım ama yakın dostum Messi beni hep destekledi. Hatta mağdur kadınları susturmak için gereken parayı da bana Messi verdi. İkimiz de pisliğiz. Elveda…” dedi.

Barcelona kentindeki bir eğlence merkezinin tuvaletinde 30 Aralık 2022 gecesi 23 yaşındaki bir kadına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanan Alves, 20 Ocak 2023'te Meksika'dan Barcelona'ya geldikten sonra gözaltına alınmış, ardından çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

İfadesini üç kez değiştiren, son olarak "cinsel ilişkiyi kabul ederek, eşine karşı sadakatsizliğini gizlemek ve eşini korumak için ilk ifadelerinde yalan söylediğini" belirten 40 yaşındaki Alves, bulunduğu Brains 1 Cezaevinden güvenlik gerekçesiyle 23 Ocak'ta Brains 2 Cezaevine nakledilmişti.

Barcelona İl Mahkemesi, bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ve hakkında 12 yıla kadar hapis cezası istenen Alves'i, 4 yıl 6 ay hapis, 5 yıl polis denetimi, 9 yıl mağdurdan uzak durma ve 150 bin euro para cezasına çarptırdı.

İspanya'daki yasal prosedür gereği mahkemenin bu kararı nihai olmazken, Alves'in önce Katalonya Adalet Yüksek Mahkemesine, daha sonra da İspanya Yüksek Mahkemesine itiraz etme hakkı bulunuyor.

Görkemli bir futbol kariyeri vardı

Kariyerinde Sevilla, Barcelona, Juventus, Paris Saint-Germain ve Sao Paulo gibi takımlarda oynayan Alves'in, tutuklanmasının ardından son olarak forma giydiği Meksika ekibi UNAM'daki sözleşmesi feshedilmişti.

(Trop çıktı: İntihar haberinin paylaşımını yapan hesap yeni bir paylaşım daha yaparak Dani Alves'i değil, kuzenini kastettiğini ve onun da sağ olduğunu söyledi)