İddia: Hafize Gaye Erkan bir haftalık konaklamaya bir milyon lira ödedi

İddia: Hafize Gaye Erkan bir haftalık konaklamaya bir milyon lira ödedi
Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki ev fiyatlarını, "“İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” sözleriyle...
Merkez Bankası eski Başkanı Hafize Gaye Erkan, İstanbul'daki ev fiyatlarını, "“İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” sözleriyle eleştirmişti. Erkan ailesiyle birlikte, Boğaziçi'ndeki Four Seasons Oteli'nde bir haftadır tatilde. Otelin bir haftalık konaklama ücretinin yaklaşık 1 milyon lirayı aştığı iddia ediliyor.

OdaTV'nin aktardığına göre, geçen sene 8 Haziran'da Merkez Bankası'nın ilk kadın başkanı olarak göreve başlayan, 2 Şubat Cuma günü görevden affını isteyen ancak Resmi Gazete'deki yazıda görevden alındığı ortaya çıkan Hafize Gaye Erkan, eşi Batur Biçer ve oğlu Aslan Selim ile birlikte yaklaşık bir haftadır Four Season Oteli'nde tatil yapıyor.

Bir haftalık konaklama bir milyon lirayı geçiyor

Four Season Oteli'nde iki yetişkin, bir çocuğun konakladığı boğaz manzaralı bir süitin günlük fiyatı kahvaltı dahil 121 bin lira. Yaklaşık bir haftalık konaklamayla bu miktar bir milyon lirayı aşıyor.

Merkez Bankası başkanlığı döneminde yaşadığı annesinin evinin bulunduğu Kadıköy'de ortalama kira fiyatı ise 20-25 bin lira civarında.

Hafize Gaye Erkan görev başındayken Ahmet Hakan'a yaptığı bir açıklamada, "İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz" ifadelerini kullandı.