İddia: IŞİD lideri Kureyşi İstanbul’da yakalandı

İddia: IŞİD lideri Kureyşi İstanbul’da yakalandı
Blommberg’ten Fırat Kozok’un haberine göre, IŞİD’in yeni lideri Ebu el-Hasan el-Kureyşi, İstanbul’da gözaltına alındı.Üst düzey Türk yetkililer, örgütün önceki şefinin geçen şubat ayında Suriye’de bir ABD operasyonunda...

Blommberg’ten Fırat Kozok’un haberine göre, IŞİD’in yeni lideri Ebu el-Hasan el-Kureyşi, İstanbul’da gözaltına alındı.

Üst düzey Türk yetkililer, örgütün önceki şefinin geçen şubat ayında Suriye’de bir ABD operasyonunda öldürülmesinden bu yana cihatçı gruba liderlik ettiğine inandıkları bir adamı gözaltına aldıklarını belirterek, konunun hassasiyeti nedeniyle kimliğinin açıklanmamasını istedi.

Türk haber sitesi OdaTV, bilgileri nasıl elde ettiğini söylemeden tutuklanan kişinin Ebu el-Hasan el-Kureyşi olduğunu yayınladı. Önceki raporlar yeni İslam Devleti lideri için benzer bir isim vermişti.

Bloomberg News, Türk makamları tarafından gözaltına alınan adamın kimliğini bağımsız olarak doğrulayamadı. Yetkililer, dün yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yakalandığı konusunda bilgilendirildiğini söyledi.

Yetkililer, terörist liderin kaldığı bir evde uzun süre polis gözetimi yaptıktan sonra yakalandığını söyledi. OdaTV, baskın sırasında polisin ateş açmadığını bilgisini verdi.

Türk kuvvetleri son yıllarda kendi ülkelerinde ve komşu Suriye’de İslam Devleti militanlarıyla çatıştı ve cihatçı savaşçıları Türkiye sınırına yakın birkaç kasabadan uzaklaştırdı.