İddia: Murat Kurum, FETÖ'den kapatılan GESTAŞ'ta çalıştı, CV'sinden gizledi

İddia: Murat Kurum, FETÖ'den kapatılan GESTAŞ'ta çalıştı, CV'sinden gizledi
AKP'in İBB adayı Murat Kurum'un FETÖ'den kapatılan GESTAŞ'ta çalıştığı ancak bu durumu CV'sinden gizlediği iddia edildi.AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bakanlığı döneminde hayata geçen...
AKP'in İBB adayı Murat Kurum'un FETÖ'den kapatılan GESTAŞ'ta çalıştığı ancak bu durumu CV'sinden gizlediği iddia edildi.

AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, bakanlığı döneminde hayata geçen ücretli poşet uygulaması, Salda Gölü’nün millet bahçesi yapılması ve depremde kolon kesen müteahhit ile poz vermesiyle gündem olmuştu. İBB adaylığının açıklanmasının ardından Kurum’un geçmişi çok fazla merak edilirken, CV’sinde gizlediği bir detay ortaya çıktı.

15 Temmuz darbe girişiminden sonra Ankara’da gerçekleşen FETÖ Operasyonunda, örgüte finansal destek sağladıkları gerekçesiyle Ankara’nın en büyük inşaatçısı Ömer Akgül’ün de aralarında bulunduğu 52 işadamı, avukat ve yargı mensubunun mal varlıklarına el konulmuştu.

FETÖ'den kapandı

Ankara 3. Sulh Ceza Hakimliği'nin verdiği karar ile FETÖ gerekçeyle el konulan şirketlerden bir tanesi de Aydın Ateş’in sahibi ve Yönetim Kurulu Başkanı olduğu GESTAS olmuştu.

Halk TV'nin haberine göre; Cumhur İttifakı'nın İBB Adayı Murat Kurum, bu şirkette iş hayatına başladı. Ancak Kurum, bu şirkette çalıştığını gizledi.

Şirket ihale yasağı aldı

Kurum hakkında hiç bir yerde bulunmayan bu bilgi, eski CV’sinde ortaya çıktı. 1999-2000 yılları arasında Kurum, Tuzla Piyade Okulu’nun yatakhane, gazino, anfi inşaatı ve deprem takviyesi işinde çalıştı. Kurum'un çalıştığı şirket, 2011 yılında Iğdır’daki hudut karakolu inşaatı ihalesindeki usulsüzlük nedeniyle ihale yasağı aldı.