İddia: Özgür Özel eski Hatay Milletvekili Şahin'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını teklif etti

İddia: Özgür Özel eski Hatay Milletvekili Şahin'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını teklif etti
Gazeteci Canan Kaya sosyal medya hesabı üzerinden CHP lideri Özel'in Suzan Şahin'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını teklif etti.Gazeteci Canan Kaya sosyal medya platformu X üzerinden Lütfü Savaş tartışmalarına...
Gazeteci Canan Kaya sosyal medya hesabı üzerinden CHP lideri Özel'in Suzan Şahin'e Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığını teklif etti.

Gazeteci Canan Kaya sosyal medya platformu X üzerinden Lütfü Savaş tartışmalarına ilişkin haber paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ile katıldığı etkinlikte protesto edildi. Kaya'nın aktarımına göre CHP Hatay Eski Milletvekili Suzan Şahin'i arayıp Hatay Belediye Başkan adaylığı teklifi sundu. İlk gelen bilgi Şahin'in teklifi reddettiği yönünde. Genel merkezin ikna çabaları sürüyor.

Adaylık için isminin tartışıldığını bildiğini ifade eden Şahin, BirGün'e şunları söyledi:

"İsmimin anılması elbette kıymetli. Ama bu iş bu saatten sonra olacak iş değil. Ben bu şehre aşığım, böyle bir teklif beni onurlandırır. Ama bu aşamada böyle bir şey mümkün değil. Üç partiden teklif aldım ama CHP'li doğdum CHP'li ölürüm. CHP bugün yanlışlar yapabilir ama Türkiye'nin kurucu partisidir." 

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Hatay'daki protestonun ardından, Lütfü Savaş'ın adaylığının MYK ve PM'de yeniden değerlendirileceğini söyledi.