İddiayı bu kez Bahçeli tekrarladı: Yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan dış güçlerdir

İddiayı bu kez Bahçeli tekrarladı: Yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan dış güçlerdir
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 muhalefet partisinin toplantısını hedef alarak “Zillet ittifakını Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dolduruşuna getirip yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan...

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 6 muhalefet partisinin toplantısını hedef alarak “Zillet ittifakını Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem dolduruşuna getirip yuvarlak masa bildirilerini hazırlayan dış güçlerdir” ifadesini kullandı.

Bu iddiayı daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dile getirmişti.

Bahçeli, “Bu ittifak ortakları sadece Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem masalıyla avunuyorlar. Toplanıp toplanıp dağılıyorlar… Birbirlerine kazık atıyorlar, tuzak kuruyorlar, dedikodu yapıyorlar, sonra dönüp birbirlerinin gönlünü almaya çalışıyorlar” dedi.

GEZİ PARKI DAVASI VE SÜLEYMAN SAZAK PAYLAŞIMI
Grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bahçeli, Gezi Parkı Davası ile ilgili bir soruya, “Yargıya saygı duyulmalıdır. Konu üzerinde uzun yıllar tartışmalarla, bunu önlemeye çalışanlar da yargının bu kararına saygılı olarak her şeyi kabullenmek durumunda olmalıdır” diye cevap verdi.

Eski MHP’li Süleyman Sazak’ın Osman Kavala paylaşımıyla ilgili soruya da “Süleyman Sazak’ın bizimle bir ilgilisi kalmamıştır” karşılığını verdi.