İdlib'te Rusya saldırısı sonucunda şehit olan 34 asker unutuldu: Ne Erdoğan ne Bahçeli andı

İdlib'te Rusya saldırısı sonucunda şehit olan 34 asker unutuldu: Ne Erdoğan ne Bahçeli andı
Suriye'nin İdlib kentinde Rusya tarafından düzenlenen saldırıda 34 askerin şehit edilmesinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Askerler ne Erdoğan ne de Bahçeli tarafından anılmadıRusya tarafından, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen...
Suriye'nin İdlib kentinde Rusya tarafından düzenlenen saldırıda 34 askerin şehit edilmesinin üzerinden tam 4 yıl geçti. Askerler ne Erdoğan ne de Bahçeli tarafından anılmadı

Rusya tarafından, Suriye'nin İdlib kentinde düzenlenen saldırıda 34 askerin şehit edilmesinin üzerinden tam 4 yıl geçti.

27 Şubat 2020'de Suriye'nin İdlib kentinde Rusya tarafından yapılan hava saldırısı sonucunda 34 Türk askeri şehit olmuştu. Rus hava saldırısında yaralanan askerlerimizi almak için bölgeye giden ambulanslar dahi saldırıya uğramıştı.

Şehitler unutuldu

Saldırının üzerinden 4 yıl geçerken, şehit olan 34 Türk askerini ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ne de Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli andı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve CHP milletvekilleri sosyal medya hesaplarından şehitleri anarken, AKP ve MHP’den herhangi bir anma mesajı paylaşılmaması dikkat çekti.

Saldırı sonrasında Putin ziyareti

Erdoğan ve heyeti, askerlerin şehit olmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Putin’le görüşmek için Moskova’ya gittiler. Erdoğan ve yanındaki heyet Kremlin Sarayı’nda görüşmenin yapılacağı odanın kapısında iki dakika boyunca Rusya liderini beklemişti.

Rus devlet televizyonu da bu görüntüleri televizyonda yayınlamış, o dönem de söz konusu görüntüler sosyal medyada gündem olmuştu. Erdoğan ile birlikte dönemin Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bekleyenler arasındaydı.

 

.