İETT'ye bir 'bozuk otobüs' kumpası daha

İETT'ye bir 'bozuk otobüs' kumpası daha
İstanbul'da özel bir otobüs, bir reklam ajansı tarafından kiralanarak 'arızalı İETT otobüsü' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. Bozuk izlenimini güçlendirmesi için sis makinalarının da kullanıldığı filmdeki...
İstanbul'da özel bir otobüs, bir reklam ajansı tarafından kiralanarak 'arızalı İETT otobüsü' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. Bozuk izlenimini güçlendirmesi için sis makinalarının da kullanıldığı filmdeki otobüsle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattı.

İETT'ye bağlı çalışan halk otobüsü, bir reklam ajansı tarafından kiralandı ve 'arızalı otobüs' izlenimi verilmesi için reklam filminde kullanıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otobüs kameralarından tespit ettiği çekimde aracın bozulduğu izlenimi vermek için sis makineleri kullanıldığı görüldü.

Sosyal medyaya da yansıyan görüntülerde AKP'ye çalışan bir şirketin İstanbul'da arızalı olmayan bir özel halk otobüsünün şoförü ile anlaşıp arızalı gibi gösterdiğini, ardından set kurarak çekim yaptığı belirtildi.

Görüntülerde B-1836 numaralı özel halk otobüsü, Başakşehir Millet Bahçesi yanındaki trafiğe kapalı yola girerek, çekim alanına geliyor. Trafiğe kapalı alanda bekleyen otobüsün, trafikte arızalandığı izlenimi vermek için otobüsün önüne ve arkasına araçlar yanaştırılıyor. Trafik çilesi sahnesi canlandırılıyor. Çekimde yaşlı oyuncular önce otobüse bindirilip, daha sonra indiriliyor. Çekim ekibinden biri, otobüsün önüne gelerek otobüsten duman yükseldiği izlenimi vermek için bir sis makinesini çalıştırıyor.

Soruşturma başlatıldı

Çekimler devam ederken araç kameralarını uzaktan izleyen belediye yönetimi de olan bitene seyirci kalmadı, görüntüleri kayıt altına aldı. Çekimlerin ardından bugün trafiğe çıkan araçla ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturma başlattı.

Daha önce de yapmışlardı

Ocak ayında AKP için reklam filmi çeken bir şirket, yine İstanbul'da yol ortasına set kurarak arızalı olmayan bir otobüsü arızalı gibi göstermişti. Durumun İBB tarafından fark edilmesi üzerine otobüsün tüm belgeleri iptal edilmişti.