İGDAŞ’ı itibarsız hale getirmeye çalışıyorlar

İGDAŞ’ı itibarsız hale  getirmeye çalışıyorlar
CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkoç “Bırakın, belediyelerin yakasından düşün. Belediyeler ekmek dağıtıyor engelliyorsunuz, bağış topluyor engelliyorsunuz, sıcak yemek dağıtıyor...

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Özkoç “Bırakın, belediyelerin yakasından düşün. Belediyeler ekmek dağıtıyor engelliyorsunuz, bağış topluyor engelliyorsunuz, sıcak yemek dağıtıyor engelliyorsunuz, yetmiyor şimdi de soruşturma açıyorsunuz” diye konuştu.
Özkoç’un İstanbul Gaz Dağıtım Sanayii ve Ticaret A.Ş (İGDAŞ) soruşturmasına yönelik yorumuysa şöyle oldu: “Elbette pandeminin olduğu bu günlerde araya sokağa çıkma yasakları da geliyor. Pazar günü hariç her gün sayaç okuması gereken görevli arkadaşlarımız günü gününe çıkamayabiliyor. Bir tek kuruş tek bir kuruş vatandaşımızın cebinden fazla çıkan bir para yok. Ama başka bir şey var. Bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu bir yeni mücadele başlatıyor. Bugün faturaları askıya çıkartıyor. Bugün askıya çıkartılmasına rağmen tam 9 bin başvuru var. Bu kimi rahatsız eder? AKP’yi. Bu kimi rahatsız eder AKP Genel Başkanı’nı. Bu kimi rahatsız eder onlara kayıtsız şartsız itaat eden kurumları. Onlar ne yapıyorlar tam da böyle bir günde hemen harekete geçiyorlar. Neden, ‘İGDAŞ’ı biz nasıl itibarsız hale getiririz’ diye.

Abonelere yüksek fatura gelliyor
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) İstanbul’da abonelerden gelen yüksek fiyat şikayetleri üzerine doğal gaz faturalarının incelenmesi için soruşturma açtığını açıkladı. Açıklamada yönetmeliğe göre abonelere kesilecek faturaların kapsamının ortalama 25 günden az 35 günden fazla olmaması gerektiğini vurgulayarak, İGDAŞ’ın vatandaşlara 40-45 günlük fatura kestiği belirtildi.

Evde kalmak gaz tüketimini artırdı
İGDAŞ Genel Müdürü Dr. Mithat Bülent Özmen 6.5 milyon abonesiyle İGDAŞ’ın pazar günleri hariç haftanın her günü sayaç okuması yapmak zorunda olduğunu, Ancak Kovid-19’la mücadele kapsamında sayaç okuyan personelin sağlığının korunmasına öncelik tanıdıklarını açıkladı. İGDAŞ da sosyal medya hesabından açıklama yaptı. “Evde Kal” uygulamasının doğal gaz tüketimini günlük bazda artırdığını vurgulayan İGDAŞ’ın açıklamasında şunlar kaydedildi: “Doğal gaz faturaları sayaç okuma tarihinden itibaren geriye dönük ortalama bir aylık bir süreyi kapsadığı için, örneğin 15 Nisan’da okunan bir sayaç geriye dönük olarak 15 Mart-15 Nisan dönemini kapsamaktadır. Tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de etkileyen korona virüsü salgınının etkilerini azaltmak amacıyla alınan tedbirler kapsamında, Evde Kal uygulaması doğal gaz tüketimini bu dönemde günlük bazda artırmıştır.