II. Mehmet Operası ekibine o da katıldı

II. Mehmet Operası ekibine o da katıldı
Devlet Opera ve Balesi’nin AKM’de sahneleyeceği II. Mehmet Operası, sürpriz bir oyuncuya da ev sahipliği yapacak.Opera sahnesinin bu yeni yüzü, titiz bir araştırmanın ardından, dekor ve kostümlerle uyumlu gri rengi, gösterişli,...
Devlet Opera ve Balesi’nin AKM’de sahneleyeceği II. Mehmet Operası, sürpriz bir oyuncuya da ev sahipliği yapacak.

Opera sahnesinin bu yeni yüzü, titiz bir araştırmanın ardından, dekor ve kostümlerle uyumlu gri rengi, gösterişli, iri ve kaslı yapısıyla Fatih Sultan Mehmet’in atı olarak seçilen Çilli oldu.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, yarın İtalyan operacı Gioachino Rossini’nin 28 yaşında bestelediği “II. Mehmet Operası" nın prömiyerini gerçekleştirecek.

Eserin orkestrasını dünyaca ünlü İtalyan şef Alessandro De Marchi yönetirken, rejisörlüğünü de ünlü İtalyan sanatçı Renato Bonajuto üstleniyor. Eser, Fatih Sultan Mehmet’in Eğriboz kuşatması sırasında âşık olduğu Anna’nın hikâyesini konu ediniyor.

Uzun bir süredir hazırlıkları devam eden büyük prodüksiyon II. Mehmet’in en dikkat çeken öğelerinden biri de Fatih Sultan Mehmet’in atı Çilli oldu. Samandıra Kenanbey Çiftliği’nden bulunan Çilli provalarda boy gösterdi.