IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin ABD ile görüştü

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani’nin ABD ile görüştü
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, hafta içinde ABD’ye düzenlediği resmi ziyaret kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD’li senatörlerle görüştü. Blinken, IKBY ve ABD ortaklığına...
Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani, hafta içinde ABD’ye düzenlediği resmi ziyaret kapsamında ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve ABD’li senatörlerle görüştü. Blinken, IKBY ve ABD ortaklığına dikkat çekerek “Bu alanda ve bu konularda uzun yıllar boyunca çalışmamın kişisel olarak benim için anlamı çok büyük” dedi.

IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ABD’nin başkenti Washington’da resmi ziyaretlerine devam ederken bu kapsamda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Yardımcısı Barbara Leaf, ABD Senatosu Silahlı Hizmetler Komisyonu üyesi Senatör Jack Reed ve Senatör Jack Wicker, Senatör Tammy Duckworth ve Senatör Lindsey Graham ile görüştü.

Blinken görüşmeye dair “Ve bu ortaklık her şeyden önce ortak değerler, ortak çıkarlar ve aynı zamanda birlikte fedakarlık yaptığımız ortak bir geçmişe dayanan ve çok ciddiye aldığımız bir ortaklıktır, bu alanda ve bu konularda uzun yıllar boyunca çalışmamın kişisel olarak benim için anlamı çok büyük” dedi.

Kürtler arasında birlik ve çıkarlar ortak olduğu için herkesin mümkün olduğunca birlikte çalıştığından emin olmanın ABD için önemli olduğuna dikkat çeken Blinken “IKBY aynı zamanda bölgedeki istikrar ve Amerikan yatırımları da dahil olmak üzere özel sektörün sağlığı için kritik bir ortak olmuştur ve bu da önemlidir” dedi.

Hakan Fidan ve mevkidaşı görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Fuad Huseyin ile bir görüşme gerçekleştirdi. Yapılan görüşmede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a yapacağı ziyaretin detaylarının ele alındığı belirtildi.