İki gün sonra kınadı, ‘Millet ittifakı, PKK ile ittifak’ dedi

İki gün sonra kınadı, ‘Millet ittifakı, PKK ile ittifak’ dedi
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, HDP İzmir İl binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili olarak iki gün sonra konuştu, "İzmir'deki provokatif saldırıyı...

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, HDP İzmir İl binasına yapılan ve parti çalışanı Deniz Poyraz'ın katledildiği saldırıyla ilgili olarak iki gün sonra konuştu, "İzmir'deki provokatif saldırıyı kınadık, kınıyoruz ve benzerlerini de kınayacağız. Yakalanan failin önündeki ve arkasındaki tüm ilişkiler ortaya çıkartılarak en ağır cezayı da alacağına inanıyoruz" dedi. 

CHP-İYİ PARTİ’YE: ‘ZİLLET İTTİFAKI BUNLAR’

Muhalefete de yüklenen Erdoğan Millet İttifakı'nı hedef aldı: "Bunlar PKK terör örgütüyle ittifak halindeler. Zillet ittifakı bunlar. Dağdaki teröristlerle bir olanlara benim milletimin yol vermesi mümkün değil. Bizim Mehmetçiğimize kurşun sıkanlarla beraber olanlarla siz beraber olabilecek misiniz? Onlara oy verecek misiniz? Cumhur İttifakı olarak biz bu yolda milletin sesiyiz."

AKP’LİLERE: ‘ALLAH İÇİN MAKAM İÇİN DEĞİL’

Kardeşlerim genel başkanınız olarak, lideriniz olarak sizden bir şey istiyorum; Birbirinizi, birbirimizi Allah için seveceğiz. Makam, mevki için değil. Hiç birbirimizin arkasından en ufak bir laf etmeyeceğiz. Bu sıradan bir parti değildir. Biz bir davayız.

‘BİRBİRİNİZİN ALEYHİNDE KONUŞMAYIN’

Eğer davaysak bu davanın mensubu olanlar birbirinin aleyhinde konuşamaz. Biz yola çıkarken ne dedik; pazara kadar değil, mezara kadar beraberiz dedik. Bırakın gidenler gitsin, hiç umursamayın.”

Bir dost, ‘Vekiller uğramıyor’ dedi

Erdoğan, bazı vekillerin seçim bölgelerine gitmediklerinden de yakındı: “Bir dost, bir ille alakalı, 'ilimizin vekilleri uğramıyorlar' dedi. 'Teşkilatı doğru dürüst görmüyoruz' dedi. Burası (Antalya) değil, başka ille alakalı. Benim milletvekili arkadaşlarım, dağ, taş demeden her yeri dolaşmaları lazım. Milletvekili arkadaşlarımız teşkilata tabi olacaklar, yapılan programa uyacaklar.”

‘Turizmci en azından ikinci yarıyı değerlendirebilecek’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Antalya Kemer’de NG Phaselis Bay Oteli'nin açılışını yaptı. Erdoğan, NG Kurucu Başkanı Nafi Güral ve Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Güral'ı 5 milyar lirayı bulan ve 1200 istihdam sağlayan bu yatırım dolayısıyla tebrik etti.

"Ülkemiz yavaş yavaş seyahat kısıtlamalarıyla ilgili listelerden çıkmaya başladı. Bu sürecin hızlanacağı anlaşılıyor. Böylece turizmcilerimizin 2021 sezonunun en azından ikinci yarısını değerlendirebilmelerini temin edeceğiz" diyen Erdoğan, turizm sektöründe KDV desteğinin uzatılacağı mesajını da espri yaparak verdi: "KDV noktasındaki desteği de haziran sonuna kadar uzattık, herhalde yeter. Mehmet Bey (Turizm Bakanı), '1 ay daha uzatalım' diyor. Şimdi pazartesi günü Kabine Toplantımız var. Bunu masaya yatırırız ve ulusa seslenişte inşallah bu müjdeyi de ayrıca veririz."