İki laf edeni dövüyorlar

İki laf edeni dövüyorlar
Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye’de demokrasinin yalnızca sandıkta oy verme kısmının kaldığını ifade ederek, “Türkiye bir demokrasi değil. Şu anlamda bir demokrasi, sandığa gidiliyor ve oylar veriliyor. Ama unutmayın...

Nobel Ödüllü yazar Orhan Pamuk, Türkiye’de demokrasinin yalnızca sandıkta oy verme kısmının kaldığını ifade ederek, “Türkiye bir demokrasi değil. Şu anlamda bir demokrasi, sandığa gidiliyor ve oylar veriliyor. Ama unutmayın sandıktan istenilen sonuç çıkmayınca doğu illerinde olduğu gibi İstanbul’un belediye seçiminde birinci seçimde olduğu gibi o sandıklarda kaçırılıyor” dedi.
Kısa dalgadan Ahmet Orhan’a konuşan Pamuk, “Türkiye’de eğer iktidar partisine oy veriyorsanız demokrasiye benzeyen bir şey olur. Çünkü o oyları sayıyorlar. Fikir özgürlüğü yok, bir kuvvetler ayrımı yani mahkemelerin bağımsızlığı yok” dedi.
Pamuk, “Ben siyasi konuşmaya yapmaya meraklı değilim. Siyaset sorana düşünce özgürlüğü yok diyorum. Siyasi laf edenleri sokakta dövüyorlar, parmaklarını kırıyorlar, tehditler ediyorlar, mafya karışıyor işin içine” açıklamasını yaptı.