“İki senedir sakatsın ve ilk maçına tekmeliksiz çıkıyorsun!” Ahmetcan, Van Basten’i kızdırdı

“İki senedir sakatsın ve ilk maçına tekmeliksiz çıkıyorsun!” Ahmetcan, Van Basten’i kızdırdı
Trabzonspor’dan geçen sezonun başında Hollanda ekiplerinden Ajax’a 9,5 Milyon Euro gibi bir bedelle transfer olan Ahmetcan Kaplan siftah yaptı. Ahmet Can, AZ Alkmaar'a 2-0 yenildikleri karşılaşmanın 36.dakikasında oyuna girerek...
Trabzonspor’dan geçen sezonun başında Hollanda ekiplerinden Ajax’a 9,5 Milyon Euro gibi bir bedelle transfer olan Ahmetcan Kaplan siftah yaptı. Ahmet Can, AZ Alkmaar'a 2-0 yenildikleri karşılaşmanın 36.dakikasında oyuna girerek ilk kez Ajax forması giydi.

AZ Alkmaar - Ajax maçını yorumlayan Hollandalı efsanevi futbolcu Van Basten, Ahmetcan Kaplan’ı taktığı tekmeliklerden dolayı eleştirdi:

“Ahmetcan hakkında konuşacağım. Bu tip şeylere kızıyorum. 2 yıl önce 9,5 Milyon Euro’ya satın alındı. Daha sonra ciddi bir sakatlık geçirdi. Sonra çoraplarının yüksekliğini görünce, kendi kendime düşündüm; 2 yıldır sakatsın, defans oyuncusu olarak oyuna giriyorsun ve tekmelik takmıyorsun. Ama şimdi daha net görüyorum ki tekmeliği pek onu koruyacak şekilde takılmamış yani ufak. Savunma oyuncusuysanız ve sakatlanmış olsanız bile müdahale etmek zorunda kalıyorsanız, kendinizi riske atmamalısınız değil mi? Bu çok tuhaf... Anlamayadım."