İKSV’de ilk film gösterimi 16 Ocak’ta

İKSV’de ilk film gösterimi 16 Ocak’ta
İKSV Galaları, yeni yılın ilk film gösterimini Darren Aronofsky’nin son filmi «Balina» (The Whale) ile yapacak. Vizyondan önce yapılacak özel gösterimler, 16 ve 17 Ocak›ta izleyici ile buluşacak.Adı şimdiden Oscar ödülüyle...

İKSV Galaları, yeni yılın ilk film gösterimini Darren Aronofsky’nin son filmi «Balina» (The Whale) ile yapacak. Vizyondan önce yapılacak özel gösterimler, 16 ve 17 Ocak›ta izleyici ile buluşacak.

Adı şimdiden Oscar ödülüyle birlikte anılan Brendan Fraser’ın beyazperdeye dönüşünü müjdeleyen film, aşırı kiloları yüzünden evinden çıkmadığı gibi hem sağlığı bozulan hem de ruhsal sorunlar yaşayan yalnız bir İngilizce öğretmeni Charlie’yi işliyor.

Fraser’ın canlandırdığı Charlie, Moby Dick’teki “beyaz balinayı” saplantı derecesinde seviyor. Uzun zaman önce ailesi tarafından terk edilen Charlie, yıllar sonra genç yaştaki kızıyla yeniden yakınlaşmak için üstün bir çaba gösteriyor.

Yönetmen Aronofsky, 2017 tarihli “Anne!” (Mother!) filminden bu yana kamera arkasına geçtiği ilk film olan “Balina” için “Yaptığım en umut dolu film. İçinde bolca mizah var. Ve bolca umut var” diyor.

Film, dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yaptı ve film Interfilm, UNICEF Altın Aslancık, Milano Sinemateki, En İyi Yabancı Film ödüllerine değer görüldü.

Senaryosunu ödüllü yazar Samuel D. Hunter’ın kaleme aldığı aynı adlı oyundan alan filmin oyuncu kadrosunda Brendan Fraser’ın yanı sıra Sadie Sink, Hong Chau, Ty Simpkins ve Samantha Morton yer alıyor.

Film, 10 Şubat’ta tüm Türkiye’de vizyona girecek.