İKSV’nin en iyi film ödülü, “Kör Nokta”nın

İKSV’nin en iyi film ödülü, “Kör Nokta”nın
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali’’nde en iyi film ödülü, Ayşe Polat’ın yazıp yönettiği “Kör Nokta” filmine verildi.Festivalin ödül töreni, Soho House İstanbul’da...

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 42. İstanbul Film Festivali’’nde en iyi film ödülü, Ayşe Polat’ın yazıp yönettiği “Kör Nokta” filmine verildi.

Festivalin ödül töreni, Soho House İstanbul’da yapıldı. Festivalde bu yıl ulusal ve uluslararası yarışmalarda kısa ve uzun metrajlı toplam 59 film yarıştı.

İstanbul Film Festivali kurucularından Şakir Eczacıbaşı anısına verilen «Uluslararası Altın Lale Ödülü’’nü Houman Seyyedi›nin yönettiği «Üçüncü Dünya Savaşı’’ filmi kazandı. Uluslararası Yarışma’da “Jüri Özel Ödülü” Dmytro Sukholytkyy-Sobchuk’un “Pamfir” filmine, “Mansiyon Ödülü” ise “Atlantic Bar” adlı yapıma verildi.

Festivalin kurucularından Onat Kutlar anısına verilen “Jüri Özel Ödülü”ne Fikret Reyhan’ın yönettiği “Cam Perde”, “En İyi Yönetmen” ödülüne “Ayna Ayna” filmiyle Belmin Söylemez, “En İyi Kadın Oyuncu” ödülüne yine “Ayna Ayna” filmindeki rolleriyle Manolya Maya, Şenay Aydın ve Laçin Ceylan değer görüldü.

“En İyi Erkek Oyuncu” ödülünü de “Cam Perde” filmindeki performansıyla Alper Çankaya alırken, “En İyi Senaryo” ödülünü “Kör Noktada” filminin senaristi Ayşe Polat kazandı.

“En İyi Kısa Film” ödülünü Aram Dildar’ın yönettiği “Navnişan / Adres” kazandı. Charles Emir Richards’ın yönettiği “Suriyeli Kozmonot” filmine de mansiyon ödülü verildi.

“En İyi Belgesel” ödülü Somnur Vardar’ın yönettiği “Boşlukta” filmine değer görüldü. Bu kategoride mansiyon ödülünü ise İdil Akkuş ile Ekin İlkbağ’ın yönettiği “Düet” adlı yapım kazandı.

Festivalde, bu yıl 2012’de vefat eden yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen “En İyi İlk Film” ödülünü “Bars” filminin yönetmeni Orçun Köksal aldı.

Uluslararası Film Eleştirmenleri Federasyonu (FIPRESCI) İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Yarışma, Uluslararası Yarışma ve Ulusal Kısa Film Yarışması kategorilerinde üç ödül verdi.

Uluslararası Yarışma’da Jung July’ın yönettiği “Sıradaki Kız”, Ulusal Yarışma’da Ayşe Polat’in yönettiği “Kör Noktada”, Ulusal Kısa Film Yarışması’nda ise Fırat Yücel’in yönettiği “8 Mart 2020: Bir Günce” filmleri FIPRESCI ödülüne layık bulundu.

Genç Usta Ödülü’nü “Güvenli Bir Yer” filmiyle Juraj Lerotic kazandı.