İlham veren 40 kadın

İlham veren 40 kadın
İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, “Büyüt Hayallerini” projesinin ilk ayağı olan “İlham Veren Adımlar” kitabının tanıtımına katıldı. İmamoğlu çifti, kitabı okuyup kahramanların...

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu, “Büyüt Hayallerini” projesinin ilk ayağı olan “İlham Veren Adımlar” kitabının tanıtımına katıldı. İmamoğlu çifti, kitabı okuyup kahramanların hayat hikâyelerinden etkilenen 15 kız çocuğuyla aynı sahneyi paylaştı. En büyük arzularının çocukların özgüvenlerini güçlendirmek, emek verip, cesaret aşılamak olduğunun altını çizen Dilek İmamoğlu, projenin hedefini, “En uzaktaki çocuğumuza kadar ulaşmak istiyoruz. Temel hedefimiz; bu projenin geliriyle pek çok kızımızın eğitimini desteklemek, onlar için yurtlar yapmak ve tüm çocuklar için kütüphaneler kurmak” sözleriyle açıkladı.
Başkan İmamoğlu da konuşmasında , “Çocukların sevgisinin insana verdiği umudu, cesareti tarifleyemem. Yani, bunu o kadar derin yaşıyorum ki” dedi. İmamoğlu, eşi Dilek İmamoğlu’nun, çocuk ve kadınların toplumdaki hak ettiği yere ulaşması için verilen mücadeleye çok önemsediğinin altını çizdi.
İLHAM VEREN 40 HİKAYE
“İlham Veren Adımlar” kitabı, Türkiye’de ve dünyada iz bırakmış 40 kadının hikayesini anlatıyor. Bunlar arasında, “Adalet Ağaoğlu, Afife Jale, Azra Erhat, Bilge Olgaç, , Duygu Asena, Feryal Özel, Füreya Koral, Halet Çambel, İoanna Kuçuradi, Leyla Gencer, Meriç Sümen, Nermin Abadan Unat, Neslihan Demir, Suna Kıraç, Sümeyye Boyacı, Süreyya Ağaoğlu, Şule Gürbüz, Türkan Saylan ve Yıldız Kenter” gibi isimler bulunuyor.