İlham veren kadın hikayeleri

İlham veren kadın hikayeleri
Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı/The World Press Photo Foundation, Hollanda Krallığı ile İstanbul ve Ankara şehirleri, Yılmazlık- Değişime ilham veren kadınların hikayelerini sergide biraraya getiriyor.Sergi, 26 Kasım- 15 Aralık...

Dünya Basın Fotoğrafı Vakfı/The World Press Photo Foundation, Hollanda Krallığı ile İstanbul ve Ankara şehirleri, Yılmazlık- Değişime ilham veren kadınların hikayelerini sergide biraraya getiriyor.

Sergi, 26 Kasım- 15 Aralık tarihleri arasında İstanbul’da İFSAK’ta; 25 Kasım -15 Aralık tarihleri arasında Ankara’da GaleriM’de görülebilir.

Bu özel sergide 2000 ile 2021 yılları arasında Dünya Basın Fotoğrafı Yarışmalarında ödüllendirilen; dünyadaki kadınların, kız çocuklarının ve toplulukların yılmazlıklarını ve yaşadıkları zorlukları vurgulayan bir dizi hikaye sergileniyor.

Sergi, 13 milletten 17 fotoğrafçı tarafından belgelenen farklı sesler; cinsiyetçilik, cinseyete yönelik şiddet, üreme hakları ve fırsatlara eşit erişim konularında içgörüler sunuyor. Öykülerden oluşan seçki, kadınların ve toplumsal cinsiyet konularının 21. yüzyılda nasıl geliştiğini ve foto muhabirliğin bunları tasvir etme yollarındaki gelişimin keşfine çıkıyor.

Anna Boyiazis’in, Suda Özgürlüğü Bulmak/ Finding Freedom in the Water, Kijini İlkokulu’ndan öğrencilerin yüzmeyi öğrenip, Hint Okyanusu’nda Zanzibar Muyuni Sahili açıklarında kurtarma çalışmaları yapışının hikayesini paylaşıyor. Geleneksel olarak Zanzibar adalarında, kız yüzmeyi öğrenmekten caydırılır, büyük ölçüde muhafazakar mayoların olmayışı sebebiyle. Panje Projesi, yüksek boğulma oranlarını düşürme amacıyla, yerel kadınlara ve kızlara yüzme becerisi kazandırıyor.