İlk "giyilebilir bilgisayar" Apple Vision Pro için ön sipariş süreci başladı

İlk "giyilebilir bilgisayar" Apple Vision Pro için ön sipariş süreci başladı
Apple'ın 8 ay önce Haziran 2023'te ilk tanıtımını yaptığı "karma gerçeklik" gözlüğü Vision Pro, ABD'de satışa çıktı. 3 bin 500 dolarlık, yani yaklaşık 110 bin TL‘lik fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken yeni AR/VR...
Apple'ın 8 ay önce Haziran 2023'te ilk tanıtımını yaptığı "karma gerçeklik" gözlüğü Vision Pro, ABD'de satışa çıktı. 3 bin 500 dolarlık, yani yaklaşık 110 bin TL‘lik fiyat etiketiyle dikkatleri üzerine çeken yeni AR/VR gözlük özellikleri ile dikkat çekti.

Bir gözlük şeklinde tasarlanan fakat şeffaf bir ekrana sahip olan ürünü satın alan kullanıcılar, bu şeffaf ekranda dijital içerikleri ve bilgileri gerçek dünya ile birleştirerek görebilecek. Tarihi bir mekanı ziyaret ederken Apple Vision Pro aracılığıyla ziyaret edilen mekanın tarihçesi ve hakkındaki önemli bilgiler kullanıcı tarafından ekrandan izlenebilecek.

Cihaz, çevreyi izlemek ve anında bilgi sağlamak için çevresel algılama sensörleri kullanıyor. Bu sayede, dijital nesneler gerçek dünyada konumlandırılabilecek ve hareket ettirebilecek.

Gözlüğü iş hayatında kullanan sağlık çalışanları, hasta bilgilerini anında gözlük üzerinden takip ederek tedavi süreçlerini optimize edebilecek.

Apple Vision Pro, göz hareketlerini kullanarak ve başparmak ile işaret parmağını birlikte dokundurarak bir "seçme" düğmesini etkinleştiriyor. Böylece Mesajlar, FaceTime, Safari ve Fotoğraflar gibi uygulamalara da erişim sağlıyor.

Fotoğraflar ve videolar gerçek boyutunda veya dev bir film ekranında izliyormuş gibi görüntülenebilirken, bu esnada panoramikler kullanıcıyı doğrudan sahnenin içine yerleştirebiliyor. Vision Pro, kullanıcıların daha gerçekçi bir deneyim için içerikleri 3D olarak görüntülemelerine olanak tanıyan uzamsal bir fotoğraf seçeneği de sunuyor.

Apple Vision Pro için ön sipariş süreci başlarken, mevcut döviz kuru verileri ve TRT bandrol ücreti ile birlikte Türkiye fiyatının 200 bin TL'yi aşacağı öngörüldü.