İlk ifadesinde eşini suçladı

İlk ifadesinde eşini suçladı
Avrupa Parlamentosu’nun (AP) başkan yardımcısıyken Katar’dan rüşvet aldığı iddia edilen ve geçen hafta gözaltına alınan Eva Kaili ile diğer 3 kişi Brüksel’deki mahkemede ön duruşmaya çıkarıldı.Kaili’nin avukatı...

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) başkan yardımcısıyken Katar’dan rüşvet aldığı iddia edilen ve geçen hafta gözaltına alınan Eva Kaili ile diğer 3 kişi Brüksel’deki mahkemede ön duruşmaya çıkarıldı.

Kaili’nin avukatı polis tarafından çekilmiş ve Belçika basınına yansıyan balyalar halindeki nakit paralara ilişkin değerlendirmede bulundu. Yunanistan’da yayın yapan MEGA TV’ye konuşan avukat Mihalis Dimitrakopulos, fotoğraflardaki paraların sadece bir kısmının Kaili’nin evinde bulunduğunu belirterek, bu durumdan eşinin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Dimitrakopulos, dosyanın gizliliği nedeniyle ayrıntıları paylaşamayacağını vurgulayarak, fotoğraflarda paraların tam olarak kime ait olduğunun açık olmadığını savundu.

CEVAP VERECEK TEK KİŞİ EŞİDİR
Belçika Federal Savcılığı’nın yolsuzluk ve rüşvet soruşturması çerçevesinde farklı noktalarda ele geçirdiği yüklü miktardaki para destelerinin, 9 farklı noktada yapılan arama sonucu bulunduğuna dikkati çeken Dimitrakopulos, fotoğraftaki paraların bir kısmının Kaili’nin evinde bulunduğunu kaydetti. Dimitrakopulos, “Kaili’nin evinde bulunan paraların Kaili ile hiçbir ilgisi yoktur. Evinde eşi de vardı. Eşi, o paraların kime ait olduğuna ilişkin cevapları verecek tek kişidir” ifadesini kullandı.

Kaili’nin babası Aleksandros Kaili’nin yanındaki bir valizde para bulunduğu bilgisinin doğru olduğunu aktaran Dimitrakopulos, bu paraların kendisine Kaili’nin aynı soruşturma kapsamında gözaltına alınan eşi Francesco Giorgi tarafından verildiğini öne sürdü. Dimitrakopulos, “Katar’ın Kaili’ye rüşvet vermek için hiçbir sebebi yoktu» dedi.