İlk vukaat Menteşe’den

İlk vukaat Menteşe’den
21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim büyük tartışma yarattı, ancak Ağustos ayından bu yana açık olan yatılı Kuran kurslarındaki durum belirsiz.Yatılı Kuran kursları için mayıs ayında bir açıklama yapan Diyanet İşleri...

21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim büyük tartışma yarattı, ancak Ağustos ayından bu yana açık olan yatılı Kuran kurslarındaki durum belirsiz.

Yatılı Kuran kursları için mayıs ayında bir açıklama yapan Diyanet İşleri Başkanlığı, haziran ayı itibariyle kursların eğitime açılacağını duyurdu. 15 Haziran - 27 Eylül tarihleri arasında açık olacak kurslarla ilgili Diyanet, müftülüklerin gerekli tedbiri alacağını belirtti. Ayrıca yatılı öğrenci sayısının % 30’u ile hizmet vermeye başlanacağı ve takvim sürecinde kapasitesinin %50’sini aşmayacak şekilde planlanması gerektiği ifade edildi.
Açılan kuran kurslarında durumun ne olduğu ve koronavirüs önlemlerinin yeterince alınıp alınmadığı ise soru işareti olarak duruyor. Muğla’da yaşanan olay bu soru işaretlerini artırdı.
Muğla’nın Menteşe İlçesi Camikebir Mahallesi’nde, ilçe müftülüğüne bağlı Merkez Erkek Kuran Kursu’nda geçici öğretici olarak görev yapan bir cami imamının koronavirüs testi pozitif çıktı. İmam hastaneye kaldırılırken, kurs karantinaya alındı. Kursa gönderilen 40 çocuğun da aileleriyle birlikte karantinaya alındığı öğrenildi. Öte yandan kursun yatılı hafızlık eğitimi verdiği bilgisine ulaşıldı.
1 HAFTA KORONALI ŞEKİLDE KURSA GELMİŞ
Gazetemizin ulaştığı Menteşe İlçe Müftüsü Mustafa Aydın, cami imamının 5 öğrenciye koronavirüs bulaştırdığını, geriye kalanların karantinaya alındığını söyledi. Yönetici yetersizliği nedeniyle geçici olarak görevlendirilen imamın, bir hafta boyunca koronavirüslü olarak kursa geldiğini aktaran Aydın, “Gelmemesi gerekiyordu. Yönetici arkadaşlar bize bildirmediler. İmam hafta başında rahatsızlanınca hastaneye gidiyor ve testi pozitif çıkıyor” diye konuştu.
Müftülüğe bağlı kurslarda koronavirüs vakaları ortaya çıkarken, gayriresmi kurslarda bilançonun ne olduğu merak konusu.

28 EYLÜL’DE KURAN KURSLARI DA AÇILIYOR

Diyanet İşleri Başkanlığı, geçen hafta 81 il müftülüğüne gönderdiği yazıyla; 4-6 yaş grubu çocuklar, engelliler, ev hanımları, üniversite öğrencileri ve çalışanlara yönelik gerçekleştirilen gündüz Kuran kurslarının 28 Eylül’de açılacağını duyurdu. Okulların açılıp açılmayacağı hala bilinmezken, toplumdan her kesimin gideceği Kuran kurslarının açılacak olması endişeleri artırıyor.