İLYAS SALMAN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: MUHALİF TAVRIMI BELLİ ETMEYE ÇALIŞTIM

İLYAS SALMAN HAKİM KARŞISINA ÇIKTI: MUHALİF TAVRIMI BELLİ ETMEYE ÇALIŞTIM
25 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türk milletini alenen aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan oyuncu İlyas Salman’ın yargılanmasına...

25 Ocak 2021 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türk milletini alenen aşağılama” suçunu işlediği iddiasıyla hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan oyuncu İlyas Salman’ın yargılanmasına başlandı. Salman, savunmasında suçlamayı kabul etmeyerek, “Ben muhalif bir insanım. Muhalif tavrımı belli etmeye çalıştım. Bunu gerçekleştirirken de hiçbir şeyden yılmamak gerektiğini düşünüyorum. Kesinlikle halka hakaret etmedim. Mevcut hükümete oy veren halka uyarı mahiyetinde eleştiren söz söyledim” dedi.

MAHKEME DURUŞMAYI ERTELEDİ
Salman’ın avukatı ise müvekkilinin konuya ilişkin yaptığı konuşmanın bütününe bakıldığında üzerine atılı suçun unsurlarının oluşmadığının görüleceğini belirterek müvekkilinin beraatini talep etti. Ara kararını açıklayan mahkeme, eksik hususların giderilmesi için duruşmayı erteledi.

‘MUHALİF BİR SANATÇI OLARAK GÖREVİMİ YAPTIM’
Duruşma salonundan çıkmasının ardından konuşan Salman, “Ben muhalif bir sanatçı olarak görevimi yaptım. Ben görevimi yapmaktan dolayı mutluyum. Sanatçı yapısı gereği muhaliftir. Hangi düzen gelirse gelsin onun eleştirisini yapar, alkışına kulak asmaz. Çok fazla söyleyecek bir şeyim yok” dedi.