İmamoğlu 4 yılla yargılanıyor

İmamoğlu 4 yılla yargılanıyor
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 4 yıl 1 aya kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Mahkeme İmamoğlu’nun avukatının mazeret dilekçesini kabul ederek İmamoğlu’nun ifadesinin alınması için duruşmayı erteledi. Duruşmaya katılmayan İmamoğlu, Kemerburgaz’da katıldığı açılışta davayla ilgili, “Muhatabım olan siyasi akıl bellidir. Siyasi kişilikler bellidir. Muhatabım onlardır. Nokta” dedi.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Ekrem İmamoğlu ve ‘müşteki’ sıfatıyla yer alan Yüksek Seçim Kurulu üyeleri katılmadı. Duruşmada İmamoğlu’nu temsilen avukatı Kemal Polat yer aldı.

Ara kararını açıklayan mahkeme, Ekrem İmamoğlu’nun İBB Başkanlığı görevini dikkate alarak mazeretinin kabulüne karar verdi. İmamoğlu’nun ifadesinin alınmasına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kemerburgaz’daki açılışın ardından şöyle konuştu:
“Bahsi geçen konuda bu süreci kendi üzerine alıp bu girişimde bulunanların doğru bir tercih yapmadıklarını düşünüyorum. O güne dönüp baktığınızda benim bu cevabımı yine kendilerine ait medyada yazanların muhatabının kim olduğunu zaten kendileri yazmışlardı. Çünkü bu sözü, bana bizzat hakaret eden siyasi akla dönük bir cevabım olmuştu ve benim bu sözümle beraber muhatabım olan siyasi akıl bellidir.”