İmamoğlu Dudullu Bostancı hattında test sürüşü yaptı

İmamoğlu Dudullu Bostancı hattında test sürüşü yaptı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki yönetimin 2016’da başlatıp 2018’de ödenek yokluğundan durduğu Dudullu-Bostancı metro hattında test sürüşü yaptı.Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek...

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki yönetimin 2016’da başlatıp 2018’de ödenek yokluğundan durduğu Dudullu-Bostancı metro hattında test sürüşü yaptı.

Ekrem İmamoğlu, 4 ilçeden geçecek 13 istasyonlu Dudullu-Bostancı metro hattındaki test sürüşünü, “Hadi hayırlı olsun. İnşallah bir an önce yolcusuyla hareket eder” sözleriyle başlattı.

Söz konusu hattın, 2018 sonunda İller Bankası’ndan alınan bir ödenekle yapılmaya başlandığı bilgisini paylaşan İmamoğlu, şunları söyledi:
“Ama o ödenek de bitmiş. Tamamen durmuş bir şekilde aldık, yüzde 50’lerde. Uzun süre tabii beklendi, çünkü bir kaynağı yoktu. Öz kaynakla yol aldık. Sıkı bir öz kaynak ayırdık buraya. Kredi işlemlerinde de son aşamaya gelindi. Zor zamanlarda bu işleri yapmak durumunda kaldık. Hala zor zamanlarda yapıyoruz. Bir yandan pandemi, ardından ekonomik kriz sürecinin bir hafif dalgalanması ve bugün artık dalgalanmanın ötesi, köpürmenin olduğu bir dönemde bu süreçleri yönetme çabası içerisindeyiz. Bunun zorluğunu, en çok bu işi yapanlar bilir. Ama zoru başarmak zorundayız. Kim için? Milletimiz için. İnşallah 2022’nin sonuna bu hattı yetiştirip, çok değerli bir metro hattını İstanbullulara kazandırmak arzusundayız.”