İmamoğlu, Murat Kurum'un 'Ayasofya' iddialarına yanıt verdi: "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap...

İmamoğlu, Murat Kurum'un 'Ayasofya' iddialarına yanıt verdi: "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin adayı Murat Kurum'un, İBB’nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına tepki göstererek, "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket…' dedi.İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB)...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP'nin adayı Murat Kurum'un, İBB’nin Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına tepki göstererek, "Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket…' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP Arnavutköy Belediye Başkan adayı Tekin Aras ile birlikte ilçe turu yaptı. CHP Milletvekili Engin Altay da ilçe turunda ikiliye eşlik etti. Merkez Mahallesi’nde kısa bir esnaf ziyareti yapan İmamoğlu ve Aras, Arnavutköy’ün cadde ve sokaklarında yol alan seçim otobüsüyle halkı selamladı.

İmamoğlu ve Aras, selamlamanın ardından İBB Arnavutköy Yaşam Merkezi’nde, aralarında STK üyeleri, spor kulüpleri temsilcileri, anneler, çocukları ve kanaat önderlerinin bulunduğu bir toplulukla bir araya geldi.

"Seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket"

AKP'nin İstanbul adayı Murat Kurum'un Ayasofya Camii’ni temizlemediği iddialarına karşı İmamoğlu şunları söyledi:

“Yine ortalığı karıştıracaklar ya, seçim geldi ya; seçim geldi yine başladı din, iman, kitap, memleket… Yani memleketini onlar seviyor. Bayrağını onlar seviyor. Bu toprakları onlar seviyor. Ben size bir şey söyleyeyim mi? Onların bu sevgileri seçimden seçime aklına geliyor. Bizim ise memleket sevgimiz, millet sevgimiz, bayrak sevgimiz her zaman var. Çıkmış bir meczup dün akşam televizyonun birinde, ‘Efendim İmamoğlu bir tek Ayasofya Camii'ne temizlik ve güvenlik hizmeti vermiyor’ diyor. Çünkü neymiş efendim? Ben, cami olmasından ötürü acı çekiyormuşum. Yahu benim aklımı benim vicdanımı, benim kalbimi bile okuyor! Cahilliğinden değil, kötü bir insan olduğu için, meczup olduğu için Ayasofya yalanını ortaya atıyor. Bugüne kadar hiç demedim. Ayasofya Camii, sadece ibadethane değilken bile, orası müzeyken bile, caminin bir bölümünde orada imam ezan okur, bir bölümünde de namaz kılınırdı. Ben şimdi oraya kaç defa gittiğimi mi anlatayım millete? Ya bunlar kötü insanlar. Bunlar nasıl biliyor musunuz? Ben mesela, Allah rahmet eylesin, rahmetli dedemden, babamdan… Hepsi de hacıdır yani. Nerede namaz kılınır, nerede abdest alınır; kimse görmez. Namazını kılar, abdestini alır, duasını eder. Biz öyle öğrendik. Çünkü inancımız, Yaradan’la kul arasındadır. Bunlarda ise, gösteriş işi oldu. Milletin canını yakmak için, milleti birbirine düşürmek ve ayırmak için, bütün kötü duygularını kullanıyorlar.”