İmamoğlu ve Kurum arasında raylı sistem açılışı üzerinden ‘davet’ tartışması

İmamoğlu ve Kurum arasında raylı sistem açılışı üzerinden ‘davet’ tartışması
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun kendisini Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışı programına davet ettiğini açıklamıştı. Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat...
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’nun kendisini Sirkeci-Kazlıçeşme raylı sistemler açılışı programına davet ettiğini açıklamıştı. Cumhur İttifakı’nın İBB adayı Murat Kurum ise İmamoğlu’nu yalanlayarak “Kendi kendine hayali davetler yapıyor” dedi.

İstanbul'da Sirkeci-Kazlıçeşme arasına inşa edilen raylı sistem hattı pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla açılacak.

İmamoğlu: Pazartesi günü oradayım

Açılış öncesi dikkat çeken çıkış İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan geldi.

Ulaşırma Bakanlığı tarafından açılışa davet edildiğini söyleyen İmamoğlu, bunun bir ilk olduğunu vurguladı. Davete gideceğini açıklayan İmamoğlu, "Vallahi teşekkür ediyorum kendisine. Pazartesi oraya gideceğim. Bakın bu ülkede bazı alışkanlıkları böyle yapa yapa değiştireceğiz. Şunun için gideceğim o açılışa: O bakanlık, o makamlar; onlar kadar benim kardeşim, benim. Benim makamım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, benim kadar onların. Bunu onlara öğretene kadar, bunu her yerde anlatacağım" dedi.

Murat Kurum: Hayali davet...

İmamoğlu'nun açılışa katılımı hakkındaki görüşleri Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'a soruldu.

İmamoğlu'nun "hayal" gördüğünü söyleyen Kurum, "Ben dün Altyapı ve Ulaştırma Bakanımızla beraberdim. Kendisine herhangi bir davet yapılmamış. Başkan İstanbul’da yaşamadığı için kendi kendine hayali davetler yapıyor" ifadelerini kullandı.

Ulaştırma bakanlığı açıklama yapmadı

"Davet" tartışmasına ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ise henüz bir açıklamada bulunmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yönetimin CHP'ye geçmesinin ardından kentte Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından inşa edilen projelerde farklı simgeler kullanılmaya başlandı. AK Parti'nin her dönem seçim vaatleri arasında yer alan projelerin açılışına bugüne kadar Cumhur İttifakı bileşenleri dışında kimse katılmadı.