İmamoğlu’ndan Roma Hipodrumu yanıtı: Gelip görsünler, aydınlansınlar

İmamoğlu’ndan Roma Hipodrumu yanıtı: Gelip görsünler, aydınlansınlar
Yenilenen Beyazıt Meydanı, İstanbul’un kalbinde açılan ‘Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.Sergiyi açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “İBB Meclisi...

Yenilenen Beyazıt Meydanı, İstanbul’un kalbinde açılan ‘Antik Çağ’dan Günümüze 3 İstanbul 1 Tarihi Yarımada Sergisi’ne ev sahipliği yaptı.

Sergiyi açan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gazetecilerden gelen, “İBB Meclisi gündeminde Roma Hipodromu görüşüldü. Başka yapıların da yıkılacağına dair bir iddia Meclis gündeminde konuşuldu” sorusuna şu yanıtı verdi:
“Lütfen bir bilgi sahibi olsunlar, ondan sonra fikir yürütsünler. Buraya davet ediyoruz. Zaten onun için burası açıldı. İstanbul’da ne varsa, yapılan ve yapılmak istenen, hepsini burada yarımadayla ilgili vatandaşa servis edeceğiz, sunacağız. Ve eminim görecekler ki, burası onlar için çok aydınlatıcı, çok sahiplendirici bir merkeze dönüşecek.”

İstanbulluların İBB’nin bitecek projelerini de görüp, bilgilenebileceği sergiye davet eden İmamoğlu, “Gelin, görün, düşüncelerinizi ve önerilerinizi bizimle paylaşın. Tarih yarımadanın ortaya çıkmaya başlayan bu yeni halini, doya doya yaşayın. Gelin siz de tarihi yarımadanın geçmişten geleceğe aktardığı o güzel hikayenin tüm insanlığa verdiği o eşsiz mesajın bir taşıyıcısı olun” çağrısında bulundu.

Toplam 60 projenin yer aldığı sergi, ekim ayı boyunca tüm İstanbulluların ziyaretine açık olacak.