“İmar affı, TOGO Kuleleri’ni kurtarmak için”

“İmar affı, TOGO Kuleleri’ni kurtarmak için”
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 Temmuz’da TBMM’ye verdiği imar affına ilişkin yasa teklifi, 11 Ekim’de Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na sevk edildi. Teklifin, Sinan Aygün’ün sahibi olduğu...

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 25 Temmuz’da TBMM’ye verdiği imar affına ilişkin yasa teklifi, 11 Ekim’de Meclis Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na sevk edildi. Teklifin, Sinan Aygün’ün sahibi olduğu TOGO Kuleleri için verildi ve asıl amacın TOGO Kuleleri’nin yıkımını önlemek olduğu gündeme geldi.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan, konuyla ilgili açıklamasında özetle şunları vurguladı:
“Meclis’e sunulan bu yasa teklifi ile kent suçlarının yasallaştırmasının da önü açılıyor. Planlama ve şehircilik ilkeleri devre dışı bırakılarak sağlıksız kentleşmenin önünü açan, hukuksuzluğu ve kural tanımamayı yasallaştıran, olası doğa olaylarında afete davetiye çıkaran, tüm kaçak yapıları aklayan, doğal çevreyi katleden ve TOGO kuleleri gibi kent suçlarını yasallaştıran imar affı teklifi kabul edilemez.”