İNCE SONUNDA ‘GENEL BAŞKAN’

İNCE SONUNDA ‘GENEL BAŞKAN’
CHP Kurultay’larında Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olan ama kazanamayan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partisinden ayrılıp Memleket Partisini kuran Muharrem İnce, kurduğu partinin ilk kurultayında delegelerin tümünün...

CHP Kurultay’larında Kemal Kılıçdaroğlu’nun rakibi olan ama kazanamayan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ardından partisinden ayrılıp Memleket Partisini kuran Muharrem İnce, kurduğu partinin ilk kurultayında delegelerin tümünün oyunu alarak Genel Başkan seçildi. 

Muharrem İnce, henüz CHP’den ayrılmadan önce 4 Eylül 2020’de başlattığı ‘Memleket Hareketi’ni, 17 Mayıs’ta aynı adla partileştirdi. 54 il kongresinin tamamlanmasının ardından da 3 ay gibi bir sürede partisini 1. Olağan Kurultay’a götürdü. Hızlı kurultay kararında ise İnce’nin de açıkladığı gibi “erken seçim dedikoduları” etken oldu.
İnce, kurultayda yaptığı konuşmada, hükümeti ve özellikle son dönem çok tartışılan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ı eleştirdi, “Dindarlarla derdimiz yok. Dindar geçinen ve dinden geçinenlerle derdimiz var bizim. Hiçbir kompleksimiz yok. Günaydın diyenleri eleştiriyor. Sen ‘günaydın’ denmesine laf ediyorsun, sen Tayyip Erdoğan’ın şeyhülislamı mısın, Diyanet İşleri Başkanı mısın? Günaydın mı diyeceğiz, selamın aleyküm mü diyeceğiz, sana soracak halimiz yok. İşine bak, önüne bak, git yurtlarda çocuklara yapılan tacizleri, tecavüzleri haramı, helali anlat; yüreğin varsa” dedi. 

“Ne Cumhur ne Millet, tek yol Memleket” diyerek farklı olduklarını söyleyen İnce ilk seçimde Cumhurbaşkanı adayı olacağını da duyurdu.