İNGİLİZ TAYFA BEŞİKTAŞ ATMOSFERİNE BAYILDI

İNGİLİZ TAYFA BEŞİKTAŞ ATMOSFERİNE BAYILDI
Süper Lig’de son maçta Başakşehir’e 1-0 kaybeden Beşiktaş, İngiliz basınında yer almaya devam ediyor. Ada basınından Daily Mail, yeni transferleri Dele Alli ile Nathan Redmond’u, Daily Mail “İngiliz tayfa Beşiktaş atmosferine...

Süper Lig’de son maçta Başakşehir’e 1-0 kaybeden Beşiktaş, İngiliz basınında yer almaya devam ediyor. Ada basınından Daily Mail, yeni transferleri Dele Alli ile Nathan Redmond’u, Daily Mail “İngiliz tayfa Beşiktaş atmosferine bayıldı” başlığıyla haber yaptı.

Haberde Vodafone Park atmosferi, Beşiktaş taraftarları ve futbolculara değinilirken şu görüşlere yer verildi:
“Boğaz’ın kıyısındaki sesler, Taksim Meydanı’na doğru dik bir şekilde yükselen yokuşların oluşturduğu doğal amfi tiyatrosuna yerleştirilmiş Beşiktaş’ın tarihi evi Vodafone Park’ın etrafında dönüp dolaşıyor. İstanbul’un Dolmabahçe Sarayı’nın ve pırıl pırıl denizin yanı başındaki konumuyla garip bir şekilde uyumsuz bir gürültü yükseliyor. Burada 2007’de 132 desibel seviyesini ölçtüler, bir futbol maçında dünya rekoru kırıldı ve muhtemelen kulaklar için iyi değil.

Bütün yer sallanmaya başlıyor. Bu, sezonun başlarında normal bir pazartesi gecesi fikstürü, TV’de canlı yayınlandı ve 40 binden fazla kişinin önünde oynandı. Her biri görünüşte yerinde zıplıyor ve gürültüye katkıda bulunuyor.

Nathan Redmond’un Beşiktaş’taki ilk maçı görülmesi gereken bir şeydi. SportsMail’e verdiği demeçte, “Bu tür bir atmosferde ilk kez oynadım” dedi. “Daha önce özellikle genç yaş gruplarında düşmanca atmosferler yaşadım ama bu farklı bir şeydi” dedi.

“Isınmadan çıktık ve neredeyse doluydu. Durmadan şarkı söylediler, top rakipteyken kulak tırmalayan bir ıslık çaldılar. Bir noktada neredeyse sağır oldum.”